Läkare, utredning, mediciner - behöver skriva av mig

Jag känner att jag behöver skriva av mig nu, så det kommer bli ett långt inlägg som kanske inte är riktigt lätt att hänga med i. Men whatever, inlägget kommer att handla om att jag är trött på alla läkare jag får hela tiden. 
 
Såhär är det. När jag blev vuxen och flyttade min utredning till sjukhuset så fick jag en ny läkare som jag gillade och som gjorde massa tester och verkligen försökte förstå. Jag träffade honom en gång. Efter några månader så behövde jag prata med honom om mina mediciner och ville boka en tid för att träffa honom igen. Men då fick jag reda på att han inte jobbade kvar, så jag fick en ny läkare som jag pratade med en gång. Sen var inte hon heller kvar, tydligen. Så jag fick en ny läkare som var AT-läkare, vilket jag var väldigt upprörd över. Dels för att jag har dålig erfarenhet med AT-läkare och dels för att de har sagt att mitt fall är en av de svårtaste fall de har haft på neurologavdelningen. Så vafan skulle jag med en AT-läkare till!? Sen hade han fått för sig att han bara ville ha telefonkontakt, så vi pratade i telefon och han skrev ut mediciner. Och detta utan att ens ha kollat i min journal. Till sist träffade jag honom och då bad jag honom att kolla min journal, men det visade sig att han inte hade fått någon information om mitt tillstånd, utan började ställa frågor som jag fick svara på. Efter många diskussioner och många om och men, så fick jag tillslut den medicin jag ville ha, som jag visste kunde hjälpa mig till en viss del. Han gillade det dock inte. Men det är lugnt, för jag gillade inte honom heller.
 
Och i vintras så fick jag reda på att han skulle tillbaka till någon utbildning och jag fick en ny läkare. Hon ringde veckan där på och verkade helt okej. Vi pratade om allt och jag fick fortsätta på mediciner och fick höja doserna. Hon sa att vi skulle prata mer innan sommaren, eftersom jag hade tagit upp ett förslag på ett ingrepp jag kan göra för att kanske kunna bli "frisk" på sätt och vis. Men jag hörde aldrig något från henne och jag tänkte att jag väntar ett tag till. Och förra veckan så ringde jag neurologmottagningen och bad om att få en telefontid med min läkare. Jag berättade att jag måste byta mediciner för att dessa får mig må väldigt dåligt och att jag fortfarande hallucinerar trots att det gått flera månader sedan jag började med medicinen. Hon sa att min läkare skulle vara borta någon vecka, men att hon skulle skriva en lapp så att hon kunde höra av sig när hon var tillbaka. Den här kvinnan i telefonen var väldigt förstående, så samtalet gick bra. Hon berättade att min läkare förmodligen skulle höra av sig under veckan. (alltså förra veckan).
 
Så jag väntade. Men inget samtal från någon. Så jag antog att hon redan var iväg och skulle höra av sig när hon var tillbaka. Men idag fick jag ett brev hem med en kallelse till sjukhuset för att få prata med min läkare. Jag blev både förvånad och chockad. Dels för att jag bad om en telefontid med henne så att jag kunde få prata med henne innan vi skulle ses. Men också dels för att jag såg på pappret att jag numera har en annan läkare. Och det här gör mig väldigt besviken och irriterad!
 
På 1 1/2 år har jag haft 5 läkare, varav en AT-läkare! 5 jävla läkare och ingen bryr sig om att ens säga att jag får byta läkare. Den enda läkare utav dessa som jag har fått prata ordentligt med och haft förtroende för var den första läkaren. De andra visste inte ens vad de snackade om!  Jag går inte på någon utredning längre, då de läkare jag har haft tycker det är onödigt eftersom jag fått diagnosen Kronisk Daglig Huvudvärk. De vet inte varför jag fick den eller hur den uppkom. Och de tänker inte försöka ta reda på det heller. Nu försöker de hitta en medicin som fungerar, men hittills har de misslyckats. Jag har varit en försökskanin med många olika mediciner genom mina år! Och nu när jag måste byta mediciner, så får jag en ny läkare som inte ens vet något om mitt fall!? Hur fan ska han kunna göra en bedömning?! Allt har gått så sjukt dåligt sen jag hamnade på neurologavdelningen på sjukhuset. Jag trivdes bättre hos min läkare på vårdcentralen, men efter att jag fyllt 18 så kunde han inte ha mig som patient längre. 
 
Så, med andra ord är jag tillbaka på ruta ett igen. Ny läkare utan någon information om mitt fall. Jag ska ha nya mediciner. Och jag måste berätta om allt på nytt. Jag är så jävla trött på det här. Jag vill bara ha en och samma läkare som förstår mig, som är intresserad av att hjälpa mig. Jag vill inte flyttas runt hela tiden och få nya läkare som inte vet ett skit. Jag förstår att man ibland måste byta läkare på grund av vissa saker, men 5 läkare på lite mer än ett år, seriöst!? Det hade varit skillnad om det här var ett vanligt fall, men de har själva sagt att mitt fall är en av de svåraste de har haft på neurologavdelningen då jag har många olika sorters huvudvärk, som också skiljer sig en del från andra som lider av kronisk huvudvärk.
 
Varför kan jag inte bara få vara på ett ställe? Eller få en läkare som vill hjälpa mig och som förstår mig? När ska jag någonsin få känna mig trygg med en läkare, som inte bara är emot mig och tror att allt handlar om utbildning. Många läkare har sagt "men jag har utbildningen" och påpekar att de vet bäst. Men jag då, jag som har erfarenheten? Jag som vet vad som inte funkar på mig och vad som hjälper lite? Har inte jag någon talan? Vet inte jag lite bättre?
 
Jag måste bara säga att när det gäller det här så hatar jag Sveriges sjukvård. 


Alina Hallbäck    •     •   http://torstenz.blogg.se/

vilken otur, känner igen mig lite. Det måste verkligen kännas bra med den läkare man har!

Svar: Exakt.
LIL' BABUSTYLE

Maria    •     •   http://www.nattstad.se/HallonMia

Vad använder du dig av för app som hjälper till att pusha dig då? :)

Svar: Jag använder mig av någon sqauts-app och situps-app, sen finns det ben, rumpa och cardio :) Jag hade någon bättre på min iphone, men den minns jag inte vad den hette.
LIL' BABUSTYLE

♀ THE REVOLT ♀    •     •   http://TheRevolt.blogg.se

Joo, brister finns det i den svenska sjukvården. Stora brister faktiskt. Förstår att du känner dig frustrerad över att inte få den vård du behöver, för det är ju så dete, du får ju inte det. Att flyttas fram och tillbaka kallar jag inte för att få den vård man behöver. Flyttas man fram och tillbaka bland läkare som knappt vet ngt om ens fall så är det knappt säkert att man får rätt behandling.

Jag önskar jag kunde ge dig ett tips elr ngt, men har inget. För den svenska sjukvården kan va rätt skit. Den är mycket bättre än andra länders, men den har fortfarande en lång bit för att kunna kallas bra. I sådana här frågor är man ganska maktlös som ensam privatperson. Och bara det väcker ju en frustration!>.<

Svar: Ja, väldigt stora brister. Jag förstår att man kanske måste byta läkare på grund av vissa anledningar, men att ha 5 olika på lite mer än ett år är fan sjukt... Jag har gett upp det där hoppet för längesen, och allt jag ber om är att få ha en läkare som VILL hjälpa mig och som inte känner sig tvingad till det, och som vill lyssna och skriver ut mediciner som hjälper. För just nu mår jag sämre av mediciner än jag gjort på länge. Men jag kan inte vara utan dem, jag måste börja på en ny innan. För missar jag att ta mina mediciner EN dag, så är det ett rent helvete sen med hallucinationer, panikångest, självmordstankar och allt... Jag vill bara hitta något som lindrar allt. Jag vill bara leva...
LIL' BABUSTYLE

Sanna Preifelt    •     •   http://sannasrum.se

Det där är så galet... Sjukvården i Sverige ska vara bra, men när man hör sådana här historier blir man mörkrädd. Jag håller tummarna för dig, Therese, hoppas verkligen att det här blir bra i slutändan så att din vardag kan förbättras. Måste vara fruktansvärt med den där huvudvärken! Jag vill inte att du ska känna att jag spär på din smärta eller så, men jag tänker heller inte säga att jag inte tycker att du verkar ha det jobbigt. Men jag hoppas att du får hjälp att lindra det i alla fall!

Svar: Ja, sjukvården är väl bra, eller ja, bättre än i andra länder. Men när det gäller det här så suger sjukvården något enormt. Tack för din fina kommentar!
LIL' BABUSTYLE

Lillabus    •     •   http://lillabus.devote.se

Blir så arg när jag läser sådant här. Jävla sjukvård alltså. Så fruktansvärt dåligt du har blivit behandlad. Och att de inte ens informera om byte av läkare, och kan aldrig vara acceptabelt att ha så många olika. Helt sjukt.
Måste vara grymt jobbigt för dig att hela tiden berättat om dig själv om och om igen och känna att det aldrig händer något.

sv: Tack så jättemkt :)

Svar: Ja, jag är väldigt besviken på sjukvården... De sa att jag skulle få alla möjligheter på sjukhuset och att de har alla resurser. De är bara så jävla inkompetenta att de inte tänker använda dem. Jag är trött på att berätta historierna om och om igen... Jag vill bara ha en läkare. EN! inte hundra...
LIL' BABUSTYLE

Em    •     •   http://justanothervoice.blogg.se

SV: Tack så jättemycket!!

Svar: Så lite så!
LIL' BABUSTYLE

|| henrik olsson || mannen som kan prata om hundar ||    •     •   http://www.henrikolsson.eu

Tyvärr är det många som tröttnar på läkarna och att bli skickade hit och dit! :/

Svar: Ja, och det är ju inte så konstigt...
LIL' BABUSTYLE

Meena    •     •   http://www.pandapoff.blogg.se

Svensk sjukvård är sämst. Exakt varenda minne på sjukhuset har varit att dom gjort fel samt att man fått väntat alldeles för länge. Tex en gång när jag hade fel i ett öra, inflammation och massa annat, var så borta inne hos läkaren och han tittade snabbt i örat och tyckte jag skulle äta en Alvedon och åka hem. Åkte till hälsocentralen och där blev min läkare choklad över att jag inte satts på en stark penicillin kur snarast :/
Inte lätt.

Svar: Svensk sjukvård är bra, mycket bättre än i andra länder, men när det kommer till att byta läkare och hela skiten så suger det. Jag har också bara upplevt massa fel och lång väntetid trots att det var i princip akut i mitt fall, särskilt den gången de trodde jag hade fått en hjärnblödning eller en hjärntumör... Fick ligga där och vänta i 6 timmar!? Det är helt sjukt! Det är så jobbigt - som i ditt fall - när vissa läkare inte tar en på allvar, det har jag också varit med om genom dessa år. De bara säger att man ska ta en tablett och vila så går allt över, medan man kommer till en annan som säger att det är jätteallvarligt... Svensk sjukvård är.... speciell...
LIL' BABUSTYLE

Linda    •     •   http://www.nattstad.se/Lindalinnros

fina bilder,
hatar också sjukvården!

Svar: Jag hatar den bara när det gäller att ställa diagnoser och vilken läkare man ska ha..
LIL' BABUSTYLE

milina.blogg.se    •     •   http://milina.blogg.se/

Känner igen mig! Jag har hållt på i 1 år med mina njurar. Alla säger olika hela tiden och ingen kommer fram till något beslut. Det är jag som lider, men det skiter dom i

Svar: Åh, då förstår du precis vad jag menar.... Det tog dem 5 år att konstatera att jag hade kronisk huvudvärk... 5 jävla år! Jag är trött på att kastas hit och dit och aldrig få några svar. De bara verkar skita i en totalt...
LIL' BABUSTYLE

Veiken    •     •   http://www.veiken.se/

Suck, jag blir så vansinnigt trött på vårt vårdkaos överallT Jag kan inte annat än att tycka att du har ett elände och det är utbrett i vårt avlånga land, tyvärr!

Svar: Då tycker vi likadant.
LIL' BABUSTYLE

LIENE    •     •   http://lifefromwithin.blogg.se

Tack så mycket :D

Fy tusan, låter så jobbigt :(
Du borde fått stanna kvar hos vårdcentralen. Gillar inte svenska lagarna, varför kan dem inte göra det lättare för människorna att om man vill ha läkaren där så får man det.

Svar: De på vårdcentralen kunde inte gjort så mycket mer ändå. Sjukhuset har mer resurser, men tydligen för inkompetenta för att använda dem...
LIL' BABUSTYLE

Tea    •     •   http://teajohnsson.blogg.se

SV: Hihi ja men eller hur, jag håller verkligen med! ;)
Ha en kanonbra onsdagskväll nu, kram! <3

Svar: Detsamma!
LIL' BABUSTYLE

Miranda    •     •   http://nattstad.se/miranda.ehrnholm

Riktigt jävla illa! Har diabetes. När jag bytte från barnavdelningen så fick jag också nya läkare varje gång. Nu äntligen har jag en egen läkare och egen sköterska efter 2 år.. Får se hur länge det håller i sig. Har bett om tätare kontroller då jag har dålig koll på min diabetes. Åker in i depressioner och skiter i allt typ. Även där är det illa.. Var hos psykolog och sen ville jag byta stad i januari och har inte hört något sen dess från de nya... Vården är katastrof!! En liten konstig fråga.. Men har de kollat upp dina blodkärl upp till hjärnan/huvud. Känner en som har ont i huvudet varje dag och får migränanfall. På henne beror det på att hennes blodkärl är skrumpna i nacken, så hon får inte tillräckligt med blod upp till hjärnan... Och bara för att var lite lchf galen, så kan det hjälpa att sluta äta kolhydrater... Idk men har hjälpt på vissa som har konstant migrän iallafall. Finns tidningsklipp om det :)

Svar: Skönt att du har en läkare som du går till! Åh, det lät inte bra. Hoppas du snart hör av dem! Det är helt sjukt att de bara skiter i en! Min läkare skulle höra av sig innan sommaren, men det gjorde hon inte och nu har jag helt plötsligt en ny!? Det är ingen konstig fråga. Jag svarar gärna! :) Ja, de har kollat allt sådant. När man får migrän så drar blodkärlen ihop sig och gör att man inte får någon syre till hjärnan på samma sätt. Och hinnan som är runt om (vet inte riktigt vad den heter) den kan du klippa i och allt utan att det gör ont, men när man drar i den så gör det riktigt jävla ont, och det är i princip det som händer när du får migrän. Jag har provat olika vitaminer, mediciner, dieter och allt, men hittills har inget funkat. Däremot finns det en hel del saker jag bör undvika att äta och dricka, men då skulle jag nog till slut svälta ihjäl... haha. Jag har kronisk huvudvärk med inslag av migränanfall, så det är inte bara migrän jag har. Men jag är enormt tacksam för din kommentar, din fråga och ditt tips! :)
LIL' BABUSTYLE

Pauline    •     •   http://lillafrokenhurtig.se

så jobbigt med dåliga läkare eller byte av läkare. du verkar ha det riktigt besväligt och då är det så viktigt! Jag har en helt underbar läkare som jag fått personlig kontakt med, men nu ska han plugga vidare så då har jag blivit flyttad till en reumatolog och en ortoped, blir nog bra det med...

Svar: Det är riktigt jobbigt! Hoppas du trivs dit du kommer! En sådan flytt är jobbig, särskilt när man gillar sin läkare och den läkaren vet allt, och helt plötsligt så måste man berätta om allt gång på gång... Det känns inte som man kommer någonstans...
LIL' BABUSTYLE

Matilda - tonårsliv i rullstol    •     •   http://skogsrusset.se

Känner igen mig och det är så jävla dåligt av vården att byta läkare hela tiden. Man blir så irriterad, klart att vården aldrig går framåt när läkarna knappt hinner träffa patienten innan det är dags att sluta, bli omplacerad eller flytta.

Svar: Ja, jag tycker det är sjukt att man måste byta läkare hela tiden... Visst, en läkare kanske slutar och man måste byta, det förstår jag. Men så många gånger på lite mer än ett år är sjukt!? Och dessutom så säger de ju aldrig till att man inte har kvar sin läkare...
LIL' BABUSTYLE

Boel    •     •   http://boelish.blogg.se

Tyvärr så är sjukvården så :(
Många i min närhet har också fått byta läkare många gånger utan att fått reda på det :/

Sv: Ja, det är ju så...

Svar: Ja, jag fattar att de kanske inte kan meddela alla sina patienter, men på något sätt måste man ju få reda på att ens läkare inte är kvar! Helt sjukt annars ju...
LIL' BABUSTYLE

Emelie    •     •   http://ewelies.blogg.se

Men alltså..åh det där låter ju bara fruktansvärt :/ Önskar dig ändå lycka till med den nya läkaren och allt!

Svar: Tack! Det gör jag med...
LIL' BABUSTYLE

Anna    •     •   http://annaterneborg.blogg.se

Jobbigt när man inte ens kan få känna sig trygg och "hemma" med sin läkare.

Svar: Nej, då förstår jag :)

Det kan jag tänka mig. Stort av dig att ta på dig den rollen!

Svar: Ja, jag önskar bara att det fanns en läkare som ville ta på sig ansvaret och visa lite intresse...
LIL' BABUSTYLE

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ    •     •   http://sessie.se

Här kommer ännu en sak som gör att jag inte orkar söka vård igen, för jag orkar inte berätta om och om igen för nya personer. Beundrar dig som orkar kriga på.

Svar: Det här är det allra jobbigaste med det, jag tänker inte ljuga och säga att det inte är. Men jag försöker göra allt jag kan för att få den vård jag behöver. Jag tänker inte låta dem kasta runt mig som en liten boll. Jag hoppas att du en dag vågar söka vård! Det är jobbigt, det är det, riktigt jobbigt till och med. Men om man inte söker så kommer man ingenstans. När man söker har man i alla fall en liten chans...
LIL' BABUSTYLE

Moa Persson    •     •   http://photomp.blogg.se/

oj.. ja jag förstår verkligen att du inte gillar sveriges sjukhus efter dess saker :/

Svar: Mja... och det verkar jag inte vara ensam om.
LIL' BABUSTYLE

Prietha    •     •   http://prietha.blogg.se/

Men usch! Fyfan vad jobbigt :/

Svar: En aning...
LIL' BABUSTYLE

Kajsa-Stina    •     •   http://www.anorexinojag.blogg.se

sv: tack snälla du! :)

mysigt med tända ljus o fruktsallad! så gott :)

gud vad arg jag blir när jag läser din text om vad du går igenom. Det är förjävligt hur dem behandlar dig! Jag har själv varit inom sjukvården länge pga min anorexi. Och har också fått träffat läkare hit o dit men det här tar ju fan priset! Så många läkare på såpass kort tid ändå! Helt obegripligt :( usch! <3 och de är ju typiskt när man träffar en läkare tex som man tycker om, så ska de bli nånting så man inte får träffa den läkaren mer. alltså WHAT!? jävla sjukvård

Svar: Ja, det är helt sjukt hur de kastar en fram och tillbaka. Jag hatar det! Jag vill bara ha en läkare. EN! Inte flera hundra...
LIL' BABUSTYLE

E.W - photography    •     •   http://eweman.blogg.se

Ja Sveriges sjukvård är sämsst!

Svar: Ja, när det gäller det här och ställa rätt diagnoser...
LIL' BABUSTYLE

Jessica Högberg    •     •   http://lchftrollet.blogg.se/

Jobbigt!! Du måste ju kunna få komma till en specialist!! Ge dej inte!!

Svar: Jag tänker inte ge mig.
LIL' BABUSTYLE

FrökenTV, bloggen om tv och film    •     •   http://efji.blogg.se/

Vill inte påstå att svenska sjukvården är dålig för den är bättre än många andra länder dock har den ju endel brister som exempelvis detta. Det ska verkligen inte behöva vara så men man ska komma ihåg att det finns bra läkare bland alla dåliga.

Svar: Jag skrev inte att den var dålig. Jag skrev däremot att jag hatar sjukvården när det gäller det jag tog upp i inlägget. Men jag förstod vad du menade.
LIL' BABUSTYLE

linah    •     •   http://afroeve.forme.se

förstår hur det är, har bytt såå många gånger att jag inte ens vet hur många, och ska byta läkare IGEN på fre.
Men ja hoppas iallafall att allt blir bra med dig!!

Svar: Mja, och jag ska få en ny läkare i morgon. Underbart. Verkligen. Usch, jag hatar Sveriges sjukvård när det gäller det här...
LIL' BABUSTYLE


Kom ihåg mig?