Ha en tävling? Ni bestämmer!

Vad tycker ni om den här idén? Priset kan vara att antingen få gästblogga hos mig & göra reklam för sin blogg och sig själv, eller att man kan få vara med i en intervju där jag ställer frågor om foto och själva bloggen? Man får självklart visa upp olika bilder man har tagit och som är man riktigt nöjd med!
 
Jag själv skulle tycka det vore en bra idé! Även om man inte vinner så blir ens foto sedd för fler personer vilket kan leda till positiva följer! Jag har kommit såhär långt just för att jag deltog i en sån här tävling!

Söta Grodan

Jag, mamma och min syster var nere i stan förut och växlade in pengar tills vi åker och efter det tog vi en fika på café Söta Grodan för att fira att vi har fixat allting inför resan. Salladen var jättegod och personalen var väldigt trevlig, så det är absolut en av mina favorit ställen att fika på. Nu är det bara tre veckor kvar tills vi åker!

Why Wilson still hangs out with House

 

Self portrait

Fick en uppgift i fotokursen för ett tag sen och uppgiften var att fota ett självporträtt. Inte det lättaste jag gjort i mitt liv & jag gillar inte bilden alls... Kanske beror på att jag inte gillar att vara med på bild. Jag är otroligt mycket bättre bakom kameran än framför. Men jag hade en bild & lämnade in samt redovisade när det var deadline och det är huvudsaken. Gillar ni att ta självporträtt och har ni några bra tips?

Difference but still beautiful

Det var så många av er som gillade mina nattbilder som jag lade upp för någon dag sen, så jag tänkte lägga upp ytterligare två bilder, denna gång på hur Karlstad ser ut på kvällen och hur det ser ut på vid skymning. Det skiljer ungefär ett år mellan bilderna. Jag vet att översta bilden är tagen från längre håll, men man kan ändå se hur fin staden är. Och undvik dem svarta fläckarna på översta bilden & den dåliga kvaliteten, tack.

Something new

När jag var på stan idag kom jag på mig själv med att behöva köpa lite småsaker som kan vara nödvändiga att ha. Lite halvtaskiga bilder, men ni ser vad det är i alla fall. Dagcreme & nattcreme, ansiktsmask, sololja och en liten handväska. Ansiktsmaskerna och salvorna är till för att jag har så torr hud i ansiktet just nu & sololjan och handväskan ska jag ha med mig till Gran Canaria. Någon som vet om produkterna är bra? Skönhetsprodukter och liknande är inte riktigt min grej...

You're my everything

 

Thank you all

Jag ville bara säga tack till er alla som läser bloggen och kommenterar så fint! Här ovan har jag satt ihop ett urval av alla fina kommentarer som trillat in sedan jag öppnade bloggen i lördags. Jag älskar att fota och redigera bilder, så jag blir riktigt glad när ni gillar det jag gör! Tack så mycket!

I find your interest interesting

Ska strax käka lite, sen ska jag hoppa in i ett varmt bad innan jag kryper ner i sängen och tittar på dagens avsnitt av House. Blir att försöka sova tidigt så jag orkar upp i morgon. Först skola och sen kanske fixa några ärenden på stan. 
 

Karlstad by night

Det här är ett urval av mina första nattbilder någonsin, som jag fotade förra hösten. Tyvärr förstördes min externa hårddisk där jag hade alla bilder, men några av dem hade jag sparat på datorn. Eftersom jag är så kritisk mot mig själv när jag fotar, så tycker jag idag inte att dem här bilderna är bra alls, men för att vara första gången jag fotade nattbilder så tycker jag att dem är helt okej. Men övning ger färdighet. Nattbilder är det absolut roligaste att fota, man kan göra så mycket med dem! Har ni någonting speciellt ni tycker bäst om att fota?

Allt och lite till

Det här är vad jag kommer sysselsätta mig med resten av dagen plus lite till. Har så himla mycket att göra i olika ämnen, så det är lika bra att ta tag i det. Historia, psykologi, estetisk verksamhet, journalistik, projektarbete & foto. Ja, men bara att sätta igång då!

House gives you hell

24 days left

Det är inte långt kvar nu! Om 24 dagar sticker jag iväg till värmen och stannar där en vecka. Helt underbart! Här ovan ser ni hur jag kommer bo. Är grymt taggad! Dricka gott, äta gott, bada & sola, shopping, fotografering, värme. Finns det något bättre?

When the road ends

Någonting jag tycker mycket om att fota är järnvägen. Jag vet inte varför, men det blir en viss känsla. En känsla jag gillar helt enkelt. Här ovan ser ni en bild från förra vintern och en bild från i höstas. Jag gillar egentligen inte bilderna i sig så mycket, men det finns någonting i bilderna som jag gillar, den där känslan jag pratade om. Finns det ett ställe eller en sak som du gillar att fotografera mycket?

Historia borde stanna i just historien

Det gick bra både i skolan och hos sjukgymnasten. Skönt att det går framåt! Någonting som däremot inte går framåt är min kunskap i historia. Försöker förstå allt om antikens Grekland som vi har prov på nästa vecka. Bara lite instuderingsfrågor, disskussionsfrågor och en hel del text i både häftet och boken. Ser fram emot det här.

My black beauty

Här ovan ser ni ett urval av bilderna jag fotograferade i fredags. Jag var ute och fotograferade inför en fotouppgift vi fick i fotokursen, och då passade jag även på att ta med Bebis ut och försöka få med honom på någon bild. Jag fick en hel del lyckade bilder på honom, vilket brukar vara väldigt svårt då han hatar att vara med på bild. Jag fick ta hjälp av pappa som fick distrahera honom.. Haha! Men jag är nöjd med mina bilder i alla fall! Skulle ni vilja se fler bilder på honom?

1 månad med världens underbaraste ♥

Idag hjärtat, är det din och min 1 månaders-dag. För alla andra är det inte så stort, men för mig är det otroligt stort. För en månad sen fick jag världens underbaraste kille till min pojkvän, en kille som älskar mig för den jag är och som jag älskar så enormt mycket. Det här är bara början, hjärtat, för med dig vill jag dela min framtid med. ♥

House is in the house

Har pluggat lite historia nu under kvällen och har faktiskt blivit klar med det jag skulle. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag bädda ner mig i sängen och titta på några avsnitt av House innan jag ska försöka sova. Ny vecka i morgon och nya tag! Först skolan och sen sjukgymnasten. 

Goat imitating chicken

 

One picture, three versions

Här ovan kan ni se tre olika tolkningar på en och samma bild som jag har trixat lite med. Jag kan dock inte bestämma mig för vilken redigering jag gillar bäst. Den första bilden har jag bara fixat djupet och ändrat kontrast, men jag tycker att dem andra två bilderna är lite mer spännande. Vilken redigering är din favorit?

Far, far away

Nu under förmiddagen ska jag bege mig till landet där min mormor bor, mitt ute i ingenstans. Kan vara skönt att komma bort ibland, har inte varit där sen i somras. Men den riktiga anledningen till att jag åker dit är för att jag ska intervjua henne inför ett skolarbete jag ska göra. Och om vädret tillåter tar jag fram kameran en stund och knäpper några bilder på det fina landskapet också. 

Myskväll med mamma

Har precis varit till affären och köpt hem massa gott, så nu ska jag och mamma titta på filmen Snow Dogs och ha det allmänt mysigt. Snow Dogs är helt klart en av mina favoritfilmer, älskar den! Ett perfekt avslut på den här sega dagen! Någon mer som gillar den filmen? Eller är jag helt ensam med att ha den typ av humor? Haha...

This I promise you

 

Följ mig på blogkeen!

Tillbaka på blogg.se

Från och med nu kommer jag att blogga här på blogg.se istället för på Nattstad. Som ni minns bytte jag portal i somras för att blogg.se krånglade hela tiden, men även om tiden på Nattstad har varit bra, så kommer jag att fortsätta här istället. Den simpla anledningen är att Nattstad har enormt dålig kvalitet på bilderna man lägger upp, och jag som är intresserad av foto stör mig väldigt mycket på det. Jag har alltså gjort en helt ny blogg istället för att gå tillbaka till den gamla. Känns bättre att börja om på nytt!
 
Jag håller fortfarande på med designen från & till, och ändrar lite småsaker här och där. Är inte riktigt nöjd och är så ovan blogg.se och deras designer och kodmallar (stor skillnad om man jämför med Nattstad!!), men förr eller senare blir jag väl klar. Det får ta den tid det tar helt enkelt. Hah.