Lugn helgGod kväll! Jag bestämde mig för att lämna Karlstad under helgen. Trotsade rädslan och tog bussen till en annan del av Värmland. Nu har jag precis ätit tacos och är redo för Melodifestivalen. Bra kväll! 

Serietips: Numb3rs

 
"We all use math every day. To predict weather…to tell time…to handle money. Math is more than formulas and equations. It’s logic; it’s rationality. It’s using your mind to solve the biggest mysteries we know."
 
Nu tänkte jag tipsa er om en riktigt bra serie! Om ni gillar t.ex. The Mentalist så kan jag nästan garantera er att ni gillar den här serien. Numb3rs är en amerikansk TV-serie från 2005. Serien kretsar kring FBI-agenten Don Eppes och hans yngre bror Charlie Eppes. Charlie är ett matematiskt geni och hjälper till att lösa brott med hjälp av matematik på olika sätt.

Mycket som händer just nu

Den här veckan har det hänt en hel del i mitt liv. Jag har stressat, oroat mig och haft ångest. Jag har nästan framkallat anfall 7 gånger under måndagen och gårdagen på grund av att jag inte kan hantera sådana här situationer. Jag fick inget anfall som tur var. Tankar snurrar i huvudet och jag kan inte koncentrera mig på en sak. Från att inte hända så mycket i mitt liv till att ha många saker att tänka på är inte lätt. Och min extrema beslutsångest gör det inte lättare.
 
Jag har busstränat för att försöka känna mig tryggare med att åka buss utanför Karlstad (för att kunna ta mig till praktiken), jag har varit på sminkkurs och fått ett jobberbjudande som jag - efter mycket velande fram och tillbaka - har bestämt mig för att tacka nej till. Jag måste fokusera på praktiken nu, måste försöka ta en sak i taget. Och förutom det här har jag bestämt mig för att åka bort i helgen, men det innebär att jag måste åka tåg eller buss och det skrämmer mig. Jag skulle behöva komma bort från alla måsten och allt jobbigt innan jag börjar på praktiken. Jag vet att stannar jag hemma i helgen så kommer jag oroa mig mer och mer, och det slutar aldrig bra. Jag behöver komma bort. Men tanken på att behöva åka buss utanför Karlstad eller tåg gör mig panikslagen.
 
Jag vet att jag förr eller senare måste möta mina rädslor, men det känns som jag har haft många utmaningar den här veckan och jag vet inte om jag klarar av en till. Jag vet inte hur jag ska göra. Tankarna snurrar, ångesten kryper fram och jag känner mig enormt stressad... Jag hatar att ha fobi för att åka tåg. Jag hatar att jag inte kan hantera stress. Jag hatar att jag oroar mig för exakt allting. Jag hatar min extrema beslutsångest. Jag hatar mig själv inifrån och ut. Idag hatar jag livet.

Godaste som finns

Family can be more than just between those who share blood

I am so tired of living like this

Jag kom på att jag helt har glömt berätta en sak för er. I tisdags var jag på ett studiebesök på ett hunddagis och det slutade med att jag förmodligen får praktik där, om det går igenom hos Arbetsförmedlingen. I så fall börjar jag den 2 mars. Detta innebär dock att jag måste åka buss utanför Karlstad (vilket för mig är en väldigt, väldigt stor utmaning), men jag tänkte ge det en chans. De har så många fina hundar där och jag blev bästis med en amstaff. Jag tror att jag kommer trivas bra där.
 
På grund av vad som hände för snart ett år sen på en praktikplats, så har jag varken sökt praktik eller jobb. Jag har varit för rädd för att allt ska gå fel igen, att jag ska känna samma sak, gå igenom samma sak. Men nu har det gått så lång tid, så jag känner att en liten förändring behövs. Jag har gått på olika möten flera gånger i veckan det senaste året, och jag känner att jag behöver komma ut att testa på saker. Jag måste våga, måste försöka. Jag behöver hitta nya vägar att följa.

Idag är det ingen vanlig dag...

Mitt egna apotek

Jag blev en aning lättad igår när jag såg att min nya läkare hade skrivit ut nya mediciner till mig. Äntligen! Blev dock en aning besviken när jag såg att all medicin var till min migrän. Till och med på Alvedonen står det "används vid migrän!!". Antar att det är för att jag ska ta både Alvedon och Anervan vid ett anfall för full effekt. Men har jag väldigt ont - utan att ha migrän - så borde jag väl kunna ta en Alvedon, eller?
 
Inderalen är förebtyggande och den ska jag ta varje dag. Är det någon som har erfarenhet av någon av dessa mediciner? Vad fick ni för biverkningar? Hjälpte dem? Tidigare har jag bara haft Saroten som förebyggande och den hjälpte mig inte. Har haft så många mediciner, har hela min sängbordslåda (som för övrigt är min medicinlåda) full av olika förpackningar, dock sådana jag inte använder längre. Men det känns som att jag har mitt egna lilla apotek här hemma.

I find it kind of funny, I find it kind of sad. The dreams in which I'm dying are the best I've ever had

Pratat med min nya läkare

Det kanske är en bra dag idag ändå. Pratade med min nya läkare för en stund sen och i början kändes det konstigt, precis som det alltid gör när jag får en ny läkare. Men vi pratade en stund och vi kom fram till att jag ska testa nya mediciner, i alla fall förebyggande och vid migränanfall. Han skulle tänka på om han kunde skriva ut något starkare än Naproxen som jag kan ta dagligen, utan att bli beroende av dem. Jag hoppas han hittar något för Naproxen hjälper inte ett skit längre. Men jag är glad att jag ska få andra migränmediciner och förebyggande i alla fall. Men jag har inte för höga förhoppningar då jag vet att det är individuellt och chansen att de hjälper mig inte är särskilt stor. Men det är värt att prova! Ska boka telefontid om två månader igen. Och min förra läkare sa att det inte finns några mediciner som jag kan prova. In your face liksom.

Något som är sjukt irriterande

I don't have enough middle fingers to let you know how I feel

Jag orkar inte det här. Jag är trött. Arg. Ledsen. Besviken. Frustrerad. Orolig. Allt på samma gång. Jag lovade mig själv att aldrig låta någon tvinga mig till saker jag känner att jag varken kan eller vill. Jag har inte valt att leva med det här. Om jag kunde så skulle jag vara frisk och leva ett normalt liv, kunna göra saker som är näst intill omöjligt just nu. Men de förstår inte. De behandlar mig som vem som helst. De tar mig inte på allvar. De tror att det här är något jag har valt, att jag har valt att ha svårt för vissa saker som är hur lätt som helst för andra. Jag har t.ex. svårt att gå till affären själv, åka tåg, åka buss utanför Karlstad, ta första steget/kontakten, träffa nya människor, vara i grupper.
 
Tar de hänsyn till det? Respekterar de det? Försöker de förstå det? Nej, självklart inte. Istället försöker de tvinga mig till saker jag inte klarar av. Precis som om det skulle få mig bättre. Fuck it.

Short story of my life

Tipsa mig om din nyttiga favoritfrukost

Bildlänk | Bildlänk | Bildlänk
 
Nu tänkte jag be er om hjälp igen. Denna gången skulle jag vilja att ni tispar om eran favoritfrukost som är nyttig. Jag är väldigt kräsen av mig när det kommer till mat och det är inte mycket som är nyttigt som jag tycker om. Havregrynsgröt får jag inte i mig och inte heller kvarg eller kesella. Det går bara inte. Jag mår så sjukt illa av det. Smoothie har jag tröttnat på. Frukt och bär blir jag inte mätt på. Jag har noll inspiration och vet inte alls vad jag ska äta till frukost. Förr har jag inte brytt mig om hur min frukost har sett ut, men nu vill jag att den ska vara nyttig och lätt att göra i ordning.  Så, vad brukar ni äta till frukost?

I know that there's a place for me somewhere out there

 

New in

Ber om ursäkt för dåliga bilder, brist på ljus. Idag tvingade jag med mamma till stan för att kika runt lite. Letade efter träningskläder eftersom mina är väldigt slitna. Hittade dessa snyggingar som fick följa med mig hem. Tänker inviga dem i morgon. Nu kommer det bli mycket roligare att träna!

Min åsikt om Melodifestivalen

Som förmodligen hela Sverige redan vet om så börjar Melodifestivalen idag. Inte så märkvärdigt ändå, även om jag försöker intala mig själv att det är en liten tradition att titta på det. Helt ärligt tycker jag bara det har blivit sämre för varje år. Alla låtar är i princip likadana, koregrafin är ungefär likadan. Dessutom tycker jag det är sjukt tråkigt att samma personer får vara med om och om igen. Tycker de borde ge dessa chanser till någon som inte har varit med i Melodifestivalen. Melodifestivalen har verkligen blivit dåligt. De senaste åren har jag inte haft en enda favorit. Då är det illa.
 
Kanske ändras min uppfattning det här året. Eller inte. Jag har inte hört ett enda bidrag än då jag tycker det är dåligt att man får lyssna på låtarna innan programmet börjar. Vad tycker ni om Melodifestivalen?

There's something lonely about it

Lär känna babustyle #6

Det här är mina favoritserier. Som ni märker så gillar jag serier där det händer grejer. Men självklart finns det även andra serier jag gillar som det inte händer lika mycket i eller som bara är ett bra tidsfördriv. Men dessa är mina favoriter. Att jag gillar Pokémon, House och The Mentalist är ingen nyhet, i alla fall inte för er som har läst min blogg ett tag. Men de andra serierna har jag inte pratat så mycket om. Just nu följer jag The Big Bang Theory, The Originals, Numb3rs och The Vampire Diaries.

Dagens höjdpunkt

Mot Göteborg!

Idag ska jag och bästa Iggy spendera en heldag i Göteborg. Blir att kika runt, fota och bara vara. Ska bli sjukt skönt att komma bort från Karlstad en stund. Dock tar vi oss dit med tåg och som många av er vet har jag en fobi för allt som har med tåg att göra. Så just nu är jag orolig, livrädd och nervös. Men förhoppningsvis överlever jag. Ser ni mig i Göteborg får ni gärna hälsa! 

Don't get too close, it's dark inside

I wanna hide the truth, I wanna shelter you. But with the beast inside, there's nowhere we can hide. When you feel my heart, look into my eyes. It's where my demons hide. Don't get too close, it's dark inside. It's where my demons hide.
I can't escape this now unless you show me how.

Ny design

 
Äntligen en ny design på bloggen! Jag kände för att ha det lite annorlunda, något som inte riktigt är min stil. Kanske för att jag är trött på att alla designer ser likadana ut. Kanske för att det är nytt år. Jag vet inte riktigt, men jag kände för något nytt. Det här är en gratisdesign jag har lånat som jag har gjort om lite. Det är fortfarande några småfix kvar.
 
Något jag gillar med den här designen är att man kan välja om man vill se menyn eller inte. Trycker man på "Meny" uppe i högra hörnet så kommer menyn fram med presentation, arkiv och kategorier. Riktigt smart! Headern är bara tillfällig tills jag har tid och ork till att fota nya bilder.
 
Vad tycker ni om den nya designen?

Ett litet steg i rätt riktning

Idag samlade jag mod till att ringa neurologmottagningen. Jag bestämde mig för att ta tag i allt som har med min huvudvärk att göra. Sist jag gjorde det gick det inte särskilt bra, så nu gör jag ett nytt försök. Jag berättade att jag ville ha en ny läkare. Det visade sig att min läkare gillar mig ungefär lika mycket som jag gillar honom för jag har tydligen redan en ny läkare. Han ville inte ha mig som patient. Win-win.  Dock fick jag veta att jag inte har tid hos läkaren förrän i september. SEPTEMBER!?!? Hur ska jag överleva tills dess!? Knappt så jag har klarat mig de sista månaderna och nu ska jag vänta i flera månader till? Jag bad om att få en telefontid med min nya läkare i alla fall, så jag förhoppningsvis kan få nya mediciner eftersom inte mina hjälper alls. Vi får väl se om han hör av sig...
 
Jag har en hel del kommentarer att svara på också. Jag har inte orkat vara vid datorn de senaste dagarna, därav har det ekat tomt här inne. Men jag ville bara säga att jag inte har glömt bort er!