Never let go of your dream

Jag hatar dessa helger, dessa smärtsamma helger. Tankarna tar över och jag känner mig mer ensam än någonsin. Tanken på att jag är allt jag har nu är skrämmande, nästan som om jag är den enda i hela världen. På grund av mensvärk och extrem huvudvärk har jag inte kunnat gjort det som skulle göras idag. Jag mår dåligt över det. Jag kan inte ta det lugnt, det finns inte tid till det. Jag mår dåligt över varenda minut jag lägger tid på annat än det som jag måste just nu. Jag har mina projekt att arbeta med, speciellt ett av dem som jag är på gång med och som jag ser fram emot riktigt mycket. 
 
Men ikväll ska jag försöka att bara vara. Göra i ordning en god fruktsallad, tända ljus och titta på tvn. Försöka samla tankarna, gråta om jag behöver. Det här kommer bli bra, kanske inte idag, men en dag. Jag ser fram emot den dagen. Och jag hoppas att den inte är allt för långt borta. Jag som har så stora planer nu. Nya tag i morgon igen!

Ändra tema på Facebook [repost]

Har tipsat om det här trixet förut, men har fått många nya läsare så tänkte tipsa om det igen! Det är inte många som vet om det här trixet, men om ni där ute är som jag som har tröttnat enormt på Facebooks vanliga design så är det här något för er! Här ovan ser vi hur Facebook vanligtvis ser ut och hur min Facebook ser ut just nu. Detta går även att fixa på Google och Youtube. Väldigt enkelt att fixa, följ bara stegen här nedanför! Fler populära tips finner ni under länken "populära tips" i min header.
 
Såhär gör du: 
• Först och främst måste du ha Google Chrome som webbläsare (kanske fungerar på Firefox men är inte säker)
• Sen går du in på den här sidan och letar upp det temat du vill ha (går att välja flera)
• Tryck på "Install with Stylish" och godkänd det som kommer upp
• Nu går du till din Facebook. Uppe i högra hörnet (i alla fall på Google Chrome) finner du en färglad ruta med en S-symobol. Där hamnar alla dina teman som du väljer att ladda ner.
• Nu är det bara att använda ditt nya tema. Tryck på "Enable" för att använda det och tryck "Disable" om du vill byta till ett annat tema. Man kan alltid få tillbaka det vanliga Facebook-temat! 
•  Vill du sen ta bort det temat du laddat ner helt och hållet så trycker du på "Delete".
 
OBS! Tänk på att du kan ha flera teman samtidigt på Facebook men att det blir väldigt rörigt. Så för att undvika det så tryck alltid på "Disable" för att gömma det temat du inte vill använda. Du märker att du har flera teman när det står "Enable" på flera. 
 
 Här är mitt gamla Facebooktema. Här har jag ringat in S-symbolen och alla teman. 

Ny header... igen

Ny header igen! Tröttnade enormt på den lila designen, det var en rolig grej att testa på, men den passade helt enkelt inte mig. Har fixat lite med denna header, fick lite inspiration från min senaste gratisdesign.  Vad tycks?

När du ser på mig och säger att jag är speciell, beskriver att du aldrig träffat någon som mig

 

Det trodde jag inte om dig, Babustyle!

Snö är inte riktigt min grej, fyfan vad kallt det är! Men jag trotsade snöstormen och tog med mig Bebis ut på en långpromenad. Känner mig riktigt duktig nu! Jag var dock inte lika överlycklig över promenaden som Bebis var, men hans humör försvann rätt fort när snön på vissa ställen var så hög att bara ryggen och huvudet på honom syndes, resten var begravt under snön, haha! 
 
Kom precis in och har satt på mig min mysiga teddy-tröja som jag tänker mysa i resten av dagen. Ska göra i ordning någonting att äta och sen ska jag bara ta det lugnt, fixa lite med det som behöver göras. Vet att jag är hemlighetsfull när det gäller dessa två saker som jag är riktigt taggad på, men ni får hålla ut liiite till! Det är två stora projekt som jag hoppas på riktigt mycket!

Pimp your phone

Jag vet att många av mina läsare gillar när jag tipsar om olika hemsidor och snygga produkter, så nu tänkte jag tipsa er om Idiwa.se som säljer bland annat mobilskal och ipadskal. Jag fullständigt älskar deras mobilskal och här ovan har jag gjort ett kollage med några av mina favoritskal. Ingen överraskning att jag har en förkärlek till quotes och budskap.
 
Dessa skal är designade av Avanna, Idadesign och MalinW. De har designskal till iPad 2/3/4, iPad Air, iPhone (4/4S, 5/5S/5C), Samsung (S3/S4/S4 mini). Men de har även andra skal till fler Samsung-modeller, Sony och Apple. 

AloneBli veckans muffins


 Klicka här för att komma till Kaffehörnans blogg.
Tävlingen avslutas söndag 2/2 kl. 20:00
 
KOMMENTARER SOM INTE HÖR TILL INLÄGGET HÄNVISAS TILL INLÄGGET UNDER!
 
AVSLUTAD
 

What doesn't kill you makes you wish it

Vaknade rätt tidigt idag, huvudvärken var inte på sin bästa sida. Vädret är dock helt okej idag, lite blåsigt och en aning kallt, men soligt. Så tänkte tvinga mig ut på en promenad med Bebis. Längesen vi tog en långis, försöker undvika det när det är minusgrader och snö. Men idag känner jag att jag måste. Sen får vi se vad som händer, ska försöka skicka iväg en ansökan och sen göra lite research ang min nya idé som ni läsare har hjälpt mig med. Sånt här tar lång tid, riktigt lång tid, så jag måste vara tålmodig och inte tappa greppet. Det här är någonting jag verkligen vill och jag vill bara komma igång nu! Men jag måste ta det lugnt, låta det ta den tid det tar. Det är två olika saker som jag är riktigt taggad på som jag vill ska hända det här året!

I sometimes see you pass outside my door. Hello, is it me you're looking for?

Leave your fears behind


God morgon! Efter en natt med hemsk smärta och lite sömn så sitter jag nu på bussen på väg till Work fpr you. Ska försöka skicka iväg en ansökning idag och senare ska jag iväg till tandis. Hatar det, särskilt nu när jag måste betala för att gå dit. Borde egentligen få betalt för att gå dit, hah. Resten av dagen ska jag bara ta det lugnt. Har en del att tänka på, saker jag vill göra bland annat. Det är en speciell sak, och jag vet att det är viktigt att jag gör det. Det är faktiskt NI, mina underbara läsare, som inspirerat mig till det här. Så vill tacka er! Men säger inte än vad det är. 

Tusen tankar i mitt huvudSkillnaden mellan mig och er är inte så stor

Ni som läser min blogg vet att jag lider av Kronisk Daglig Huvudvärk, som innebär att jag konstant har huvudvärk som inte går att bota. Sedan jag fick min diagnos för några år sen så har mitt liv varit lite mer begränsat. Förut kunde jag äta, dricka och göra vad jag ville, det kan jag inte idag om jag inte vill riskera att bli liggandes i sängen i flera dagar.
 
För att må så bra som möjligt så finns det en del saker jag bör undvika. Jag bör undvika att äta banan, fisk körsbär, plommon, citrusfrukter, choklad, ost och kryddor. Och saker jag inte bör dricka är vin, energidryck, varm choklad och alkohol bland annat. Det här är bara en del av allt jag bör undvika. Sen finns det saker jag bör hålla mig ifrån så som stora folksamlingar, högljudda platser, konserter och hockeymatcher till exempel. Jag kan alltså inte göra saker som sätter stor press på mig. Jag kan inte anstränga mig. Varken psykiskt eller fysiskt. Jag kan inte springa till bussen och inte göra vanliga övningar så som situps och cardio. Jag kan, men gör jag det är det risk att jag får ett anfall. För att jag ska kunna träna kondition och styrka så bör jag göra det i lågt tempo under en längre tid. Jag minns de första två månaderna på gymmet, jag fick anfall flera gånger i veckan och jag fick blackouter titt som tätt. Men det var värt det. Jag älskar att träna.
 
Jag kan inte koncentrera mig under en längre tid. Alltså inte bara göra en sak under hela dagen, utan jag måste variera. För att jag ska klara av en enkel vardag så behöver jag ta mediciner. Jag har haft många olika mediciner genom åren, men just nu tar jag Citodon, Saroten och Pinex. Har även migränspray och migräntabletter. Är mina Citodon slut så tar jag ibland Tripanol och Tramadol i de värsta stunderna.
 
Jag hade mer än 90% frånvaro i skolan och hade många möten med syv, kurator och rektor. De sista två månaderna fick jag plugga på distans på heltid. Med allt slit och all vilja att klara av, så tog jag tillslut studenten med minst godkänd i alla ämnena. Jag kan jag inte söka vilka jobb jag vill, på grund av min sjukdom. Och det är många roller som spelar in i detta, så som panik, ångest och en hemsk beslutsångest som jag måste bearbeta och jobba med varje dag.
 
Trots detta så är det inte så stor skillnad på mig och er. 
Enda skillnaden är att mitt liv är lite mer begränsat.

True story

Tänkte dela med mig av min åsikt här. Kan inte säga annat än att bilden talar sanning. Hajarna är inte de värsta rovdjuren, det är vi, människorna. Jag älskar hajar, det har varit mitt favoritdjur sen jag var liten. Jag är så trött på att alla talar illa om dessa djur och säger att de är hemska och inte borde finnas. De är inte ett dugg farliga. Visst, de har ätit upp människor och attackerar. Men de är inte hemska. Jag menar, hur många djur slaktar inte vi för att kunna få i oss föda? Eller använda som päls på jackor?
 
En sak är i alla fall säker: hajen dödar för att äta, vi dödar mest för nöjets skull.
Sen kan ni ju resonera kring vad ni tycker verkar mest vettigt.
 
 

Gratis header #13

Denise mejlade mig för några dagar sedan och undrade om jag kunde göra en ny header till hennes blogg. Självklart kunde jag göra det. Jag har gjort två av hennes tidigare headers också, riktigt kul när personer återkommer och vill att jag även gör deras nästa header! Hon skickade med några bilder och som vanligt hade jag fria händer. Testade på en ny kombination och hon blev väldigt nöjd över resultatet. Sen fick jag även lite inspiration till min egna header som kommer komma upp inom kort. 

No matter how long the rain lasts, there will be a rainbow in the end


Idag ska jag göra det jag egentligen skulle ha gjort i fredags. Vad det är säger jag inte än, det går jag ut med när jag vet lite mer. I alla fall så kommer jag tillbringa hela dagen på biblioteket i stan med sis som sällskap. Som många av er vet så kan jag inte koncentrera mig på något hemma, så mycket av min tid spenderar jag där. Hoppas jag får den här möjligheten! 

En liten accessoar kan lyfta en hel outfit

Idag hämtade Linnéa upp mig och så åkte vi ut med bilen för en photoshoot. Jag behövde lite nya bilder, bland annat till min nya header. Medan vi ändå var igång så passade jag på att fota de snygga örhängena jag fick hem från Gömda Juveler Fashion för ett tag sen. Linnéa gillade dem så jag gav dem till henne som tack för att hon stod modell och hjälpte till att fota mig.

To dream of the person you would like to be is to waste the person you are
Sometimes I feel like giving up, then I remember I have a lot of motherfuckers to prove wrong

Dagens planer sprack när jag insåg att den extrema huvudvärken jag fick i natt inte skulle ge med sig. Stannade istället i sängen och tittade på serie tills jag åkte ner till stan och mötte upp Sis. Ikväll ska vi ha mysa till det med naturgodis, smoothie och fruktsallad framför The day after tomorrow. Jag älskar den filmen, så sjukt bra!

Gratis header #12

Fixade den här headern till Isa för några dagar sedan. Hon ville ha en ljusblå bakgrund, så jag satte ihop två olika blåa bakgrunder och fick detta resultat. Hon ville ha bilden på vänster sida från början, men tillsist hamnade den på höger sida ändå, så den passade bäst in där. Ibland blir det inte som man tänkt sig, men hon blev väldigt nöjd med sin nya header!

Jag älskar lockigt hår

Jag har aldrig gillat löshår förut då jag själv har långt hår och inte behövt det. Men som många av er vet så kan jag i princip inte locka mitt hår och jag älskar lockigt hår, det är så sjukt snyggt! Så jag kikade in på Mizzy.se och hittade det här fina löshåret i syntet. Jag tycker det är riktigt snyggt med slingor, särskilt när det är mellanblond och ljusblond. Jag skulle absolut klicka hem den här, problemet är bara hur jag själv ska få mitt hår i den här färgen, haha. Sist jag slingade mitt hår från askblond till blond, så ser det nu ut som jag är blond med askblonda slingor. Ja, ni förstår..  Jag har seriösa problem, hah.
 
Såg att Mizzy.se har många olika varianter på löshår, både i syntet och äkta till bra priser. Finns raka, lockiga och hästsvans i olika färger. De har till och med dipdye, hur snyggt är inte det!? Måste ha! Det är dessutom gratis frakt. Gillas starkt!
 
Använder ni löshår? Vad brukar ni ha för löshår då?

If you can fake sincerity, you can fake pretty much anything

Idag har jag bara tagit det lugnt och tänkt väldigt mycket. Var på work for you på förmiddagen och när jag kom hem la jag mig och tittade på serie, sen har jag bara fixat lite stuff på datorn. Nu ska jag tillbringa resten av kvällen i sängen framför pokémon-avsnitt, tända ljus och en god fruktsallad. I morgon har jag en del saker att göra, men berättar mer om det då.

Hur det är att inte kunna sakna

Jag tänker vara helt ärlig mot er nu. Det här är svårt för mig att berätta, men det är också en grej jag måste tala ut om. Det har varit en av mina största hemligheter. Men jag tänker skriva ut det nu. Jag kan inte sakna. Jag kan inte sakna en person. Jag kan sakna stunder och tänka tillbaka på minnen och sakna det. Men jag kan inte sakna någon. Och det är riktigt jobbigt och gör ont i mig. Särskilt när jag har haft förhållanden har det varit riktigt hårt. Ni vet, när man får ett sms där det står "Jag saknar dig", och man bara vill skriva tillbaka "åh, jag saknar dig med!". Men det kan inte jag göra utan att ljuga. Och det är hemskt. Jag menar inte att ljuga, för jag vill verkligen sakna. Jag vill känna den känslan igen. 
 
Det hela började lite smått när jag var 12 år, innan dess hade jag väl inte direkt saknat personer. På den tiden visste jag knappt vad kärlek var och hade därför ingen anledning att sakna. Men när jag var 12 år tog min vän livet av sig, bara 13 år gammal. Jag grät, jag var stum, jag var chockad när jag fick reda på det. Hur kunde det hända? Hon var den gladaste personen jag kände. Men från den stunden förstod jag att alla kan fejka ett leende. Men det var något som var konstigt. Jag saknade henne inte. Varför gjorde jag inte det? Hon var en av mina bästa vänner. Nu i efterhand förstår jag att det nog berodde på att jag hamnade i chock. Kunde inte känna någonting. Var helt tom. Helt plötsligt kunde jag inte minnas hur hon såg ut. Kunde inte minnas hennes fina leende, hennes vackra ögon eller om hennes hår var blond eller brunt. 
 
Tiden gick jag nu började känslorna träda fram. Jag började sakna henne. Men det gjorde så enormt ont. Jag kunde inte hantera det. Jag tänkte alltid för mig själv "jag vet att jag aldrig mer kommer få prata med henne, så vad är det för mening med att sakna henne?". Med det menade jag att det var bättre att minnas de stunder vi haft istället för att sakna henne som person. Ingen förstod vad jag gick igenom. Jag var glad och mådde bra utåt, men inuti var jag ensam, rädd, ledsen och död. Tankarna dödade mig och saknaden var hemsk. Jag var tvungen att göra någonting åt det.
 
Allt efter som tiden gick lärde jag mig hantera saknaden. Jag kunde bestämma när jag ville sakna och stänga av den när jag inte orkade. Det var som en av- och på-knapp. Men det gick överstyr. Högstadiet var en plåga, den värsta tiden i mitt liv. Jag drog mig undan och hade i princip inga vänner kvar. Men det var någonting jag själv valde. Jag hade en pojkvän som jag trivdes med, men vi pratade bara i telefon någon gång i månaden. Jag hade inte hans nummer heller. Vi träffades aldrig, utan hade bara ett förhållande över datorn. Det var så jag ville ha det. För när man träffas förändras allt och jag visste att skulle vi träffas så skulle jag sakna honom när han åkt. 
 
Men jag märkte att jag inte saknade hans samtal. Jag saknade inte han, inte hans röst, inte hans fina ord. Jag tänkte inte på det då, men det är nu jag inser att det var där jag tappade kontrollen. Efter 11 månader tog det slut och jag blev kär igen. Denna gång i en kille som bor i samma stad som mig. Jag fick många sms om dagen där det stod att han saknade mig, vi träffades väldigt ofta och allt var bra. Till en början i alla fall. Men jag saknade honom aldrig. Saknade inte hans ord, inte hans närhet. Jag kände mig elak och hemsk. Jag älskade honom ju, varför saknade jag honom inte? Vad gjorde jag för fel? Jag tror aldrig jag berättade det för honom, men det spelar ingen roll nu.
 
Mitt förra förhålande, som tog slut för några månader sen, var det hemskaste förhållandet hitiills. Vi hade våra stunder, men mestadels var allt dåligt. Vi hade distans på 33 mil. Det funkade fint för mig då jag fick egentid, någonting jag tycker är viktigt att ha. Jag kunde sköta skolan och ha tid för mina vänner. Alla har sagt att distans är svårt, men det var inte särskilt svårt. Det var inte distansen som var det värsta. Det var kommunikationen. Vi hade ingen kommunikation alls och då blir det en plåga. Varje gång han åkte ifrån mig gjorde det ont, för jag tänkte alltid "kommer det här vara sista gången vi ses?". Men jag saknade honom inte. Jag saknade dock hans sms och hans röst, men det var ingenting han brydde sig om. Och helt plötsligt orkade jag inte bry mig längre. Jag minns inte hans röst, minns inte hur han klär sig eller något. 
 
Tiden fick bevisa. Jag kunde inte sakna. Trots det hemska förhållandet så älskade jag honom mer än allting annat. Han var hela min värld. Jag trivdes så bra med honom när vi sågs. Men jag kunde inte sakna honom. Jag kände mig ofta ensam, men jag saknade ingenting. Jag gillade bara inte att vara ensam med alla tankar. Ibland önskar jag att jag kunde sakna, kunna trigga igång det igen. Då hade kanske inte alla förhållanden slutat likadant för mig.
 
Nu är jag rädd för förhållanden. Rädd för att samma sak ska hända igen. Om jag inte kan sakna, hur ska jag då kunna känna riktig kärlek? Har jag aldrig varit kär? Är det bara något jag trott? Varför kan jag inte sakna? Men istället för att låta folk komma nära så byter jag riktning och och förstör allting. Jag är för rädd helt enkelt. Jag sårar alla genom det här. Jag vill så gärna bli kär och ha ett bra förhållande med någon som får fram det bästa av mig. Men hur kan det vara rättvist om han skriver att han saknar mig och jag inte kan skriva det tillbaka utan att ljuga? Vem vill vara med någon som inte kan känna saknad och känna likadant? 
 
Hur ont det än gör, så måste jag vara ärlig och säga att jag vill kunna sakna igen. Det är viktigt att känna saknad. En dag kanske jag får känna kärlek igen. En dag kanske jag vågar låta någon komma nära mig. Och en dag kanske jag kan säga "jag saknar dig också" utan att ljuga...

Some of my favorite quotes

Gratis header #11

Den här gjorde jag till fina Emelie! Hon ville ha en rosagrlittrig bakgrund och en bild på sig själv på högra sidan. Och så ville hon ha sitt namn i en snygg stil samt texten "Lev livet nu, för det kommer inte gå i repris". Hon blev jättenöjd över sin nya header!
__________________________________________________________________________________________________________________________________
Anledningen till att det har kommit många såna här inlägg de senaste dagarna är för att jag har fått in massa mejl av personer som vill ha en ny header. Jag vet att många av er gillar när jag visar upp dem, så därför gör jag det. Men skulle ni vilja att jag lägger upp t.ex. två headers i ett inlägg istället? Eller ska jag fortsätta såhär?

Tips - vitamin D3, just nu till ett billigare pris

För ett tag sen fick jag hem den här lilla burken med Vitamin D3-tabletter som kommer från Svensk Hälsokost. Jag lovade att skriva ett inlägg när jag testat dem ett tag och skriva vad jag tycker om dem. Jag måste faktiskt säga att jag är väldigt nöjd och kommer fortsätta ta dessa tabletter. Förutom att D3-vitamin är viktigt för ett friskt skelett så är den väldigt bra att ta - särskilt på vinterhalvåret när det är mörkt ute - för att vi ska få den energi som solen annars ger oss. 
 
Jag har inte testat dessa tabletter så länge, men jag märker en viss skillnad. Sen jag började ta dessa tabletter så är jag inte lika trött längre. Som många vet gör min sjukdom att jag blir väldigt trött och utmattad då huvudvärken sitter i hela tiden (ni vet ju själv hur utmattad man blir av att ha ont under bara några dagar), men under tiden jag tagit dessa tabletter så har jag faktiskt inte sovit någonting under dagen, vilket är väldigt bra då jag inte får somna på dagtid på grund av att smärtan blir allt värre då.
 
Jag känner mig både piggare och friskare nu, så jag tror faktiskt att detta kosttillskott hjälper. Därför vill jag nu tipsa den till alla er där ute som lätt blir trötta och hängiga på vintern. En tablett dagligen som tas i samband med måltid. Vill poängtera att denna tablett ska tas tillsammans med en måltid som innehåller fett, då denna tablett är fettlösligt. 
 
Ni kan läsa mer om Vitamin D3 här och passa på att klicka hem en burk, för just nu kostar en burk bara 99kr! Idag är sista dagen att klicka hem den med rabatt (ord. pris 129kr), så vill ni ha det billigare så får ni passa på nu. 
 
Någon av er som har testat på D3-vitamin? Vad tycker ni?

Sorgligaste artikeln på länge...


Blir så ledsen när jag läser om djurplågeri och när människor dödar djur för pälsen och liknande. Det är hemskt! Började gråta när jag läste den här artikeln. Så sorgligt! 

Mor-och-dotter-kväll

God kväll! Pappa har åkt iväg och det är bara jag och mamma hemma nu. Vi ska alldeles strax göra i ordning vår favoritmiddag när pappa är borta; hemmagjord kebabtallrik! Pappa tycker inte om det och det händer inte så ofta att han är borta på möten själv, så vi passar på när han inte är hemma. Vi ska ha tända ljus, titta på något bra på tv och bara vara. Längesen vi hade så, en mor-och-dotter-kväll tillsammans. Så det passar helt perfekt idag. Mysigt!

Gratis header #10

Milina mailade mig och ville ha en ny header till sin blogg, så jag gjorde klart den för några dagar sen. Hon ville ha en enkel och stilren header med vit bakgrund, samt ha med sin Instagram, Facebook och Ask. Så, jag gjorde en kombination av min header och de andra två jag gjorde tidigare. Hon blev väldigt nöjd! 

Hope for the best, but prepare for the worst


Kom upp i tid idag och behövde inte ens stressa till bussen. Vad fan har hänt?! Lyckas alltid behöva stressa till bussen, alltid! Aja, nu sitter jag och Linnea och letar efter företag inom webbdesign som jag kan skicka ansökan till. Vi har faktiskt hittat några, så går rätt bra nu. Slutar alldeles strax och måste skynda till bussen, sen ska jag tvinga med mig mamma och handla. För ikväll ska vi ha en kväll för oss själva, då pappa ska iväg. Nice! 

Ingen sa att det skulle bli lätt...Please don't be like the others. Prove to me you're different. Show me that you're worth fighting for

Den här dagen har varit allmänt seg. Sov riktigt dåligt i natt, precis som alla de andra nätterna. Hallucinationerna har kommit tillbaka och paniken när jag vaknar på natten. Riktigt jobbigt och obehagligt. Skulle sökt jobb idag, men huvudet har inte riktigt varit på min sida, så jag har bara legat i sängen och tittat på serie hela dagen. Nu ska jag ta mig ett långt varmt bad, måste försöka slappna av. Är stel i hela kroppen och har enormt många tankar och känslor just nu som jag inte vet hur jag ska hantera. Avslutar sen kvällen med en god fruktsallad, tända ljus och Glee som är på tv ikväll. 

Träningsinspo

Bilder från weheartit

Hoppet som försvann för längesen har återvänt!

Just den här stunden är jag lycklig, nästan obeskrivligt lycklig. I flera år har läkare sagt att jag alltid kommer få leva med min sjukdom och att det inte finns något att göra åt det mer än med sjukgymnastik och medicinering. Men för några minuter sedan förändrades allt. Jag har fått nytt hopp igen. Hoppet om att jag kan bli frisk. Tack vare en underbar dokumentär om just migrän och huvudvärk. Jag ska inte hoppas på för mycket, för jag måste prata med min läkare om det och det ligger mycket bakom det. Men det kanske finns en utväg. Jag kanske kan få leva ett normalt liv igen. Kanske inte nu, inte om några månader, men någon gång. Jag hoppas verkligen att min nya läkare är positiv inställd på det här och jag hoppas med hela mitt hjärta att det här är ett alternativ för mig, någonting jag kan få göra. 
 
Kanske hjälper det, kanske inte. Det har hjälpt vissa, men andra inte. Jag kan inte siffrorna, eller oddsen för att jag ska kunna bli frisk, men det kan knappast bli värre och jag tar varje chans jag får till att leva ett normalt liv igen. Jag gör vad som helst för att kunna äta vad jag vill, kunna gå på hockeymatcher, kunna gå på konserter, kunna träffa mina vänner när jag vill, kunna ha ett jobb utan att huvudvärken tar över. Jag har läst runt om på internet om det här, och det ser ut att kunna bli bra. Kanske blir jag inte helt frisk, men det kan göra en stor skillnad. Jag har bestämt mig för att det här är någonting jag vill prova!
 
Just ikväll kommer jag somna med ett leende på läpparna. 

Gratis header #9

Den här headern har jag gjort till Fanny. Hon ville ha en header som liknade den förra jag gjorde. Bakgrunden är väldigt populär har jag märkt och jag använde den själv på min förra header. Headern är väldigt enkel, men har sin lilla touch. Hon blev väldigt nöjd och det är huvudsaken. Blir så glad när ni blir nöjda! 

I want us to go, drop everything and just go

The heart that truly loves never forgets12 years a slave

Jag såg den här filmen på bio och jag måste helt ärligt säga att det är en av de hemskaste filmerna jag har sett. Det är viktigt att den här filmen blir sedd, och därför rekommenderar jag den här till alla som läser det här. Men den är riktigt hemsk, så känsliga personer bör kanske inte se den. Jag själv är väldigt känslig och jag visste inte att den var verklighetsbaserad förrän filmen började. Den handlar om Solomon Northup, född 1808 och bodde i New York med sin fru och sina två barn. Såldes som slav 1841 och var slav i hela 12 år.
 
Han lurades av två män som kidnappade honom, drogade honom och sålde honom som slav. Jag visste att slavar hade det väldigt hårt och svårt, men jag har aldrig riktigt fattat det förrän jag såg den här filmen. Förhållandena var verkligen hemska, både för män och kvinnor. Det är svårt att förklara, men måste uppleva det själv (i vårat fall se filmen). Jag blir så arg och ledsen när jag ser sånt här. Bara för att de är mörkhyade betyder det inte att de är mindre värda! Alla är vi människor och alla är vi lika mycket värda oavsett hudfärg, bakgrund, kön eller sexuell läggning! För de som är känsliga och inte vill se filmen, så finns den ute som bok med samma namn.
 
"Ingen lyssnar på Solomons protester och ingen tror att han har papper som kan bevisa att han är en fri man. Desperat gör han gång på gång upp flyktplaner – och varje gång går de i stöpet. Han säljs till William Ford, en vänlig man som uppskattar Solomons tankfulla natur men som tvingas sälja honom vidare till en grym man som utsätter slavarna för obeskrivlig tortyr. År efter år lever Solomon på hoppet om att återse sin familj, och även om det med tiden blir allt mindre vägrar han att ge upp det. Runt omkring sig ser han människor gå under, och han förstår att han måste ta otroligt stora risker och lita på folk han inte alls känner om han någonsin ska bli en fri man igen.
 
12 YEARS A SLAVE bygger på den sanna berättelsen om en fri svart man som kidnappas från New York och säljs som slav till 1850-talets Louisiana och hans kamp för att återvända till sin familj."  Källa: sf.se

 

How can I love when I'm afraid to fall?

Det sägs att man måste våga satsa för att kunna vinna och satsar man inte så har man redan förlorat. Det kan nog vara sant. De säger också att man ska vara stolt över sig själv att man i alla fall har försökt, även om man sen förlorar. Men jag kan inte det. Jag kan inte förstå varför jag ska vara stolt över mig själv om jag förlorade striden. Jag vill inte kämpa hårt för att sen förlora det jag kämpat för. Jag vill inte kämpa i onödan. Antingen kämpar jag och vinner striden, eller så försöker jag inte.
 
Men jag är fast. Jag vill inte blicka framåt, men jag är livrädd för att stanna här. Jag vill verkligen inte kämpa så hårt för att sen förlora. Jag vill inte det. Jag klarar inte av det. Men kämpar jag inte så kan jag aldrig vinna. Hur ska jag kunna bli kär igen om jag är för rädd för att falla? Hur kan jag släppa in en person i mitt liv om jag från början intalat mig att ingen kan älska mg? Varför är jag så rädd? Varför gör det så ont? Jag vill inte vara ensam. Ensamheten skrämmer mig. Jag vill kunna känna kärlek igen och må bra tillsammans med någon igen. Men jag kan inte. För så fort någon närmar sig så byter jag riktning. 
 
Jag anklagar andra för att behandla mig illa när jag från början behandlat dem likadant. Redan anklagat dem för att de kommer krossa mig och bara gå sin väg, utan att de ens hunnit säga något. Jag vågar inte känna lyckan, vågar inte bli kär. För jag vet att ingenting varar för alltid. Och jag är trött på att få börja om från botten igen. Men någon gång måste jag våga ta det steget och ge dem en chans, våga lita på att de inte sårar mig, att de inte är som alla andra som gjort mig illa. 
 
"I'm not your father, I won't desert you. I'm not your ex, not trying to hurt you. I'm just a man trying to love you". Det är någonting jag tänker på väldigt ofta. Men jag kan inte hantera det. När man har blivit sårad och krossad så många gånger av personer man aldrig trodde skulle göra det, så är det svårt att ta åt sig, svårt att se skillnad på människor. Jag vill så gärna känna kärlek igen, men rädslan av att bli krossad tar över helt. Jag vågar inte göra mig sårbar. När jag blir rädd för närhet så börjar jag bråka. Jag säger saker som sårar mig och den andra. Jag tar förhastade slutsatser som jag själv hittat på.
 
Men jag tror att min sjukdom är nyckeln till det hela. Innan jag fick den hade jag aldrig de här problemen. Jag måste lära känna en person som accepterar mig för den jag är, som accepterar min sjukdom. Hur ska jag kunna acceptera den och våga göra mig sårbar om alla säger "ge inte upp hoppet, en dag kommer du bli frisk och må bra igen"? Men personen som jag tar in i mitt liv måste veta hur jag mår, hur jag beter mig i de värsta stunderna. Det är där det brister. I början verkar allting perfekt, jag vet inte hur många gånger jag tänkt "Åh, han är så underbar. Han är den allra bästa, han förstår mig, accepterar mig och hanterar allting så bra." och sen "Han måste jag ge en chans, det här kan leda till riktig lycka". Men sen  tappar han tålamodet.
 
Efter ett tag är jag inte längre den tjejen som har ont och som behöver tas hand om, jag är istället tjejen som alltid klagar på att jag har ont och som alltid är jobbig och tror att det är synd om mig. Jag vet, jag har varit där. Det hände precis samma sak i mitt förra förhållande. Men allt har med tålamod att göra. Jag själv har inget tålamod och måste därför vara med någon som har det. Som kan ha det för oss båda. I början är det lätt att ta hand om problemen, men med tiden blir det bara irriterande. Han slutar ringa, slutar smsa och kommer med bortförklaringar för att slippa prata med mig. För undviker man det så är det inte ens problem längre. Det händer alla. Alla har någon gång känt den känslan att personen bara är jobbig och i vägen och man önskar att man inte kände den. Men man tänker aldrig på att det kan ligga någonting bakom det, man tänker aldrig på varför personen är jobbig. 
 
Jag behöver en person som inte tröttnar på mig, som har tålamod. För anfallen är ingenting som kommer upphöra och huvudvärken är ingenting jag kommer undan. Jag har inte valt det här. Min sjukdom är den jag har blivit. Jag är min sjukdom. Men vem vill vara med någon som är så trasig? Som alltid behöver någon som tar hand om den? Hade jag inte haft sjukdomen så kanske jag hade haft en underbart förhållande nu med massa kärlek och glada stunder, istället för att förstöra allting varje gång och lämnas ensam i slutet. Det kanske inte är meningen att jag ska ha ett bra förhållande med en kärleksfull person. Det kanske är meningen att jag ska vara ensam. 

Kvalitetstid med syster


Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end


Dinner time


Tog med mig sis till Bergvik för att handla, men innan vi går in och handlar så bestämde vi oss för att käka middag. Blev köttbullar, potatis och brunsås för min del. Kunde dock smakat bättre, men det var värt pengarna i alla fall. Det är huvudsaken! 

Lunch på Lyktan igårNär vi kom fram till Uppsala igår så valde brorsan att vi skulle äta lunch på restaurang/pizzeran Lyktan. Jag tog en kebabtallrik och de andra åt pizza. Det var riktigt gott och jag blev så sjukt mätt, haha. Kycklingsallad, rostbiffbaguette och kebabtallrik måste nog vara det godaste som finns! 

Alltid lika roligt


God morgon! Fick ett kraftigt migränanfall i natt som sitter i fortfarande. Men tvingade mig upp och åkte till work for you, så får väl se om jag orkar stanna tills vi slutar. Skulle ha varit på ett möte i eftermiddag, men jag avbokade det, kanske lika bra. Ska lägga mig och vila när jag kommer hem. Jag hoppas migränanfallet ger med sig snart, för jag är seriöst trött på skiten. Huvudvärken. Dödar. Mig. 

Jag är hemma!

Jag lever! Såg att några av er blev lite oroliga där, men allt gick bra. Ingen av personerna i olyckorna blev svårt skadade. Skönt att höra! På vägen hem gick det ut på radion flera gånger om olika trafikolyckor, usch, det är verkligen hemskt nu när det är snökaos på många ställen och riktigt halt. Hoppas det gick lika bra för dem! När vi åkte mellan Örebro och Karlskoga var det rena snökaoset, shit alltså, såg inte ett skit! Tur att det inte var jag som körde, haha. 
 
Nu ska jag göra i ordning en god fruktsallad, sen ska jag mysa ner mig i mina mjukiskläder och titta på film. Känns som ett bra avslut på den här dagen. I morgon är det upp tidigt igen och iväg till work for you. 

På väg till Uppsala...


On the road


God morgon finisar! Idag kommer jag spendera mest tid i bilen. Vi har precis åkt hemifrån och är på väg till Uppsala, vi ska skjutsa hem min bror och min lilla prinsessa. Det tar ca fyra timmar dit och sen lila många timmar hem, dessutom snöar det sjukt mycket ute. Tur att jag sitter i en varm bil! 

Mitt lilla charmtroll ♥

Tips på bra redigeringsappar

Jag redigerar alltid mina bilder när jag lägger upp dem någonstans, både på mobilen och datorn. Nu tänkte jag tipsa om några redigeringsappar som jag tycker är riktigt bra!
 
Pixlr o matic - Den här appen är den jag använder mest. Väldigt enkel att använda och du kan använda både effekter, belysning (t.ex. bokeh) och ramar. En av de enklaste apparna när det gäller redigering!
 
PIP Camera - Här kan du göra annorlunda bilder. Du kanske vill ha dig själv i datorn? Eller i mobilen? Eller varför inte i en glasflaska eller i en bubbla? Du väljer själv, finns många olika! Det enda negativa är att det står PIP camera på bilden efter du redigerat den. 
 
VSCO cam - En app jag använder ganska flitigt. Den har många effekter, du kan ändra temperatur, kontrast, ljus osv. Jag använder den här appen när jag vill göra bilden varmare och göra den ljusare. 
 
PicEditor (hittade ingen bild) - En väldigt bra redigeringsapp! Hittade den nyligen men kommer använda den till nästan alla bilder. Även här finns det många bra effekter och den är väldigt lätt att använda. Bilden blir riktigt snygg, beroende på vilka effekter du använder och hur du använder dem. Bara att experimentera och hitta din touch. 

Att vänta på rätt ögonblick

Jag förstår inte varför alla ska ha så bråttom med allting. Ta till exempel oskulden, idag är det 11-åringar som har sex. Jag säger inte att det är fel, inte heller att det är rätt. Men i den åldern vet man ingenting, man ska fokusera på annat. När jag var 11 år så hade jag knappt någon aning om vad sex var och jag hade aldrig varit kär. Men idag verkar det som att sex är något man måste ha, att man måste bli av med oskulden för att passa in. Hur sjukt är inte det!?
 
Oskulden är egentligen ingenting, det betyder bara att man är ren. Förr fick man inte ha sex om man inte var gift, idag har man sex med främmande personer, med i princip vem som helst. Jag tror att det handlar mycket om grupptryck och om att "passa in". Jag har svårt att faktiskt acceptera att världen är på väg åt det här hållet. Jag förstår inte varför ens värdighet ska behövas tas ifrån en för att man ska passa in. Om man tänker efter så är det ju faktiskt tvång till sex egentligen, vilket är olagligt. Men ingen ser det på det sättet.
 
För mig är sex någonting som har med kärlek att göra. Jag personligen skulle aldrig ha sex med någon jag inte är kär i och har ett förhållande med. Sen finns det personer som anser att sex inte hör ihop med kärlek, och det respekterar jag. Jag säger inte att det är fel. Det jag vill få fram är att alla har så bråttom med allting. 11-åringar som har sex, 12-åringar som blir gravida. Enligt mig så är det enormt oansvarigt och egoistiskt. Nu finns det en lag som säger att man inte får ha sex under 15 år, men det är bara killar som straffas, därför tycker jag det är sjukt egoistiskt av dessa personer. Skola och utbildning betyder ingenting. De har ingen aning om vad verkligheten erbjuder. Här serveras ingenting, man måste nästan alltid ha en utbildning för att få ett jobb. Hur ska en 12-åring kunna försörja ett barn? Ingen utbildning, inget jobb, ingen inkomst. Det är egoistiskt och oansvarigt. 
 
Jag var 15 när jag förlorade min oskuld, nästan 16. För mig är inte sex någonting viktigt, men oskulden var. Att bli av med oskulden eller att ha sex, är att ge makten över din kropp till någon annan. Idag ångrar jag att jag inte hade väntat längre. Missförstå mig inte, jag var kär och hade ett förhållande, men det var inte med rätt person. Det inser jag nu.
 
Kalla mig old school om ni vill, men jag är en person som egentligen bara vill ha sex med en person, förlova mig en gång, gifta mig en gång, flytta ihop en gång och låta mina barn ha samma pappa. Jag har inte bråttom, när tiden är inne så händer det. Jag förlovade mig med en kille efter bara 4 månader. Jag gjorde det för att jag älskade honom och för att jag trodde att han älskade mig. Jag trodde verkligen på det förhållandet. Hade jag inte gjort det så hade jag aldrig förlovat mig. Men han struntade i hur viktigt det var för mig. Han visade sig inte allt vara samma person som jag blev kär i, som jag förlovade mig med. Han blev kall. En helt annan person. Det var ett stort misstag att förlova mig med honom. Det borde aldrig ha hänt. Jag borde inte ha varit så blind. Jag blev lurad, kränkt och trampad på. Nu ångrar jag att jag förlovade mig med honom. Jag ville bara förlova mig en gång och nu är den gången borta.
 
Det jag vill säga är att ni som fortfarande är oskuld, ni som inte haft pojkvän/flickvän, ni som inte varit gravida, förlovade osv, att ni inte ska ha bråttom. Vänta tills ni är redo. På riktigt. Inte när ni tror att ni vill. Gör inte ett misstag som ni sen kommer att ångra. Just nu kanske det inte är en big deal för er, men efteråt när ni blickar tillbaka så kommer ni känna det jag känner nu. Gör något bra av det, njut av stunden. 
 
För ni kommer aldrig att få tillbaka den. 

We all die. The goal isn't to live forever, the goal is to create something that will

Idag är det ännu kallare ute, men jag ska trotsa kylan och åka ner till stan för att möta upp en vän. Lite senare ska jag lägga tid på jobbsök som måste göras. Nu ska jag fixa det sista innan jag går mot bussen, c'yaa later!

Sippies

Hittade precis dessa underbara tofflor på coolstuff.se som inte skulle sitta helt fel nu! Slippies är världens första värmetofflor som man värmer i micron. Sen är det bara att ta på sig dem! De håller sig varma i ca 2 timmar, hur mysigt!? Tänk er en kall vinterdag när man sitter inne med en kopp varm choklad, tittar på massa filmer eller serier och myser i dessa. Hur underbart låter inte det? Dessa är ett måste för mig som hatar kyla. De finns i olika färger också. Jag funderar starkt på att klicka hem dem!

Det är nu jag mot världen

God morgon! Idag är det mycket snö ute och riktigt jävla kallt, hela -8 grader!!! Okej, bring it, berätta hur mycket kallare det är hos er. För mig är det rena självmordet att gå ut när det är -2 grader, förstår ni då hur det känns när det är -8 grader!? Jag tål helt enkelt inte kyla. Känner ingen skillnad om det är -1 grader eller -20 grader, kallt som kallt. Känner däremot skillnad om det är +1 grader och -1 grader. Skillnaden är stooooor! Utan att överdriva. Det ni. 
 
Okej, halva inlägget handlade om hur sjukt kallt det är ute. Kan ju använda andra halvan och berätta vad som händer idag då. Fair enough. Mamma och prinsessan ska ut och åka pulka, det kan de ju roa sig med om de vill. Jag själv tänker inte ens gå utanför dörren. (om det inte är så att vi ska åka och handla, för det behöver jag göra) Jag tänker bädda ner mig under täcket och titta på serier hela dagen. Vilka serier har jag ingen aning om, det märker vi. Eller inte vi, jag märker. Kanske slänger in en film också. Spelar ingen roll, poängen är den samma; Inte. Gå. Utanför. Dörren. Idag. Utan. Stanna. Inne. Under. Täcket. Hela. Dagen. 

Redigeringstips: Så får du din bild att se antik ut

Något som är populärt men samtidigt ovanligt är när man får ett foto att se antikt ut. Jag personligen älskar det, men sen beror det helt på hur bilden ser ut och vad man har för motiv samt hur man har redigerat den. Här ovan är ett exempel på ett porträtt.
 
Jag använder mig av redigeringsprogrammet Photoscape som går att ladda ner gratis. Jag redigerar alltid mina bilder innan jag använder mig av denna effekt, men det är absolut inget måste. För att få bilden att se antik ut så går man till  Filter och sen Antikt foto. Sedan finns det 7 olika effekter att använda samt att man kan välja om man vill ha orginal (färg), gråskala eller sepia
 
Nu är det bara att exprimentera med bilderna och hitta en touch man gillar. Om det är någon som är intresserad av hur jag redigerar mina bilder så kan jag kanske ta det i ett enskilt inlägg. 

Fyrverkerier på nyårsafton special {2013}

Här kommer lite fler bilder på fyrverkerier från nyår. Tycker det är häftigt att de formades som smileys, lite annorlunda. Dock såg jag det inte med egna ögon då jag hade fullt upp med kameran, så jag såg det först efter att jag hade gått igenom bilderna på datorn. Riktigt nice! Är inte nöjd med bilderna alls, men ville ändå visa er dem. Vad tycker ni om dessa fyrverkerier?

If you wanna be special, you gonna be by yourself

Har haft en ganska bra dag, huvudvärken har inte varit på sin bästa sida, men sällskapet var fint. Har lekt med min prinsessa, så nu är jag helt slut. Nu ska jag och min huvudvärk bädda ner oss framför en film med en god fruktsallad innan vi tar natten. Upp tidigt i morgon, ska ta med prinsessan ner till stan och dansa ut julen med alla andra barn. Minns när jag tyckte det var kul.

Make it back all, I don't know how I'll do it without you. So baby don't breakdown over now, I need your love too

Tre födelsedagar och ett stort firande

Idag händer det grejer! Min ena bror och hans dotter kom igår, och idag kom min andra bror hit. Hela familjen är samlad för första gången på 9 år, förutom att min syster inte är här nu. Idag ska det firas med tårta och presenter. Min ena bror fyllde år i måndags, pappa fyller år idag och min andra bror fyller år nästa vecka, så vi firar alla tre idag! Längesen vi alla träffades, så det är riktigt kul att träffa allihopa. Så idag lägger jag bloggen lite åt sidan för att umgås med mina nära. 

Q/A - Vad "Work For You" är

Q: Vad är work for you för något? :) 
 
A: Work For You är ett företag med jobbcoacher som samarbetar med Arbetsförmedlingen. Det finns flera olika företag, men kan inte namnen på de andra. Jag är med i något som heter Jobbgaranti för ungdomar, som jag kunde gå med i om jag hade varit arbetslös i mer än tre månader i sträck. När jag gick med i det så hamnade jag på Work For You och fick en jobbcoach. Vi är många som är på Work For You, finns till och med vuxna människor, dock tror jag inte de är med i Jobbgaranti för ungdomar, haha. 
 
Under tiden man går på Work For You så ska man försöka hitta ett jobb eller en praktikplats att vara på. De tre första veckorna är det bara seminarier, där man får lära sig hur man ska vara på en arbetsintervju, hur man skriver ett bra personligt brev, hur man skriver ett bra cv, vad som är bra att tänka på osv. Då går man fulla dagar från 09:00-15:00. Efter tre veckor hamnar du i Aktivt jobbsök, vilket innebär att du varje dag ska vara där och söka jobb mellan dessa tider. Söka jobb, söka jobb, söka jobb. Hela tiden i tre veckor. 
 
Efter dessa sex veckor så blir man 25%, dvs är där två dagar i veckan mellan 09:00-12:00. Där får vi ibland jobba med våra handlingsplaner (som vi skriver varje måndag och skickar in till sin jobbcoach) eller så får vi utmaningar eller olika uppgifter. Vi får också gå på studiebesök när någon har fixat något sånt. Vem som helst kan fixa studiebesök. Ibland kommer det personer till Work For You och föreläser, t.ex. en arbetsgivare som söker praktikanter/medarbetare, men också rekryteringsföretag och andra personer som har någonting att säga om arbetslivet. 
 
Efter sex veckor skrivs man ut och hamnar återigen hos Arbetsförmedlingen. Vad som händer sen vet jag inte, det lär jag nog märka efter att jag har varit här i sex månader eller fått ett jobb. 
 
Hoppas du fick svar på din fråga! Och har ni några funderingar så är det bara att skicka iväg en kommentar!

Gratis header #8

Har suttit och fixat med en header till fina Kanella idag. Hon ville ha en enkel header med en bild på högra sidan, sen sitt namn i någon slags skrivstil och sen texten under namnet samt en guldig bakgrund. Så jag använde den bakgrunden jag hade på min förra header. Hon blev jättenöjd med headern! Blir så glad när personen blir nöjd med mitt arbete! 

2014 mitt år

Fick hem det här fina armbandet i början av veckan och jag älskar det! Jag bär det varje dag, och det ska jag göra hela året. Det här armbandet symboliserar att det här är mitt år! 2013 var ett riktigt skitår för mig, det enda bra som hände var att jag reste till Gran Canaria och tog studenten. Allt annat har varit skit. Jag förtjänar att må bra, och det gör alla ni där ute också! Jag är taggad på det här, taggad på att få ett jobb, på att fortsätta träna och taggad på att göra det här året till det bästa året hittills. 2014 mitt år!

Idag får jag träffa min prinsessa

God morgon! Ska alldeles strax dra mig mot bussen, ska till Work for you. Slutar kl 12 som vanligt och då blir det hem och ta med Bebis på en promenad. Min bror och min lilla prinsessa kommer idag och stannar här några dagar, så mysigt! Saknar min lilla prinsessa, har inte sett henne sen i somras! Men innan de kommer måste jag hinna söka jobb också, så har en del att göra. Om det inte är så att jag kan söka jobb när jag är på work for you, så kan jag ta ledigt resten av dagen. Vore rätt bra faktiskt. Får se vad jobbcoacherna har planerat. Nuuuu måste jag skynda mig till bussen. C'ya guys later!

Inte lätt när det är svårt

God kväll! Har precis kommit in genom dörren och jag insåg precis att jag har missat The Mentalist som slutar strax. Kul. Tvingade med min syster till Maxi för att handla frukt, och eftersom vi måste åka buss så måste man först ner till stan och sen till Bergvik, sen till stan och sen åka hem. Ja, ni fattar. Riktigt drygt. Jaa, jag har ICA där jag bor, men gillar Maxi bättre.
 
Nu ska jag strax hoppa in i duschen och sen göra i ordning en god fruktsallad som jag kan mumsa på. Ska lägga mig och titta på några avsnitt av Two and a half men medan jag väntar på att reprisen av The Mentalist ska börja kl 23.00. Sjukt jobbigt eftersom jag ska upp tidigt i morgon... Jaa, jag tycker halv åtta är tidigt.

Q/A - Vart jag köpt tröjan

 
Q: Fin bild! :) Var har du köpt tröjan?
 
A: Tack så mycket! Tröjan kommer från www.gomdajuveler.se som många av mina andra kläder. Älskar verkligen den sidan, så sjukt fina kläder och jättetrevlig personal. Dessutom har de alltid massor av plagg på rea, riktigt snabb leverans och även om deras modeller är väldigt smala så passar plaggen oss som är lite mulligare. Rekommenderar den sidan starkt! 

Klickat hem

Det här med vitaminer har jag aldrig varit bra på att ta. Sen några månader tillbaka så dricker jag C-vitamin varje dag, vilket har fungerat för mig alldeles utmärkt. För några månader sen så skickade jag efter B5 Pantontensyra som ger en finare hud, hår och naglar, samt motverkar trötthet. Den har fungerat jättebra och jag är riktigt nöjd! Så i helgen klickade jag hem den här lilla burken från Svensk Hälsokost för att prova. Den ska vara bra för skelettet och att ta D-vitamin under vinterhalvåret är väldigt bra, då solen inte lyser lika starkt och kan därför inte ge oss den D-vitamin vi behöver. Det verkar vara helt klart värt att prova i alla fall!
 
När jag har provat denna produkt så kommer jag skriva ett inlägg där jag berättar vad jag tycker om den, då många av mina läsare gillar dessa inlägg. Har tidigare skrivit ett inlägg om B5 Pantontensyra som blev väldigt uppskattat! Ni finner inlägget här

Träningsinspo

Bilder från weheartit.

Who we are never changes. Who we think we are does

Har suttit med bloggdesignen under större delen av dagen, men det är fortfarande småsaker som ska fixas. Men det tar jag en annan dag när jag har tid och orkar. Nu ska jag och huvudvärken bädda ner oss i sängen med fruktsallad och smoothie och titta på dagens avsnitt av The Mentalist. Underbar serie! Resten av kvällen ska jag titta på film. Känns som ett bra avslut på den här dagen.

Ny header

Då var det dags igen! Nytt år betyder ny header (fast jag byter typ varje månad) och den här gången körde jag på ett lila tema. Har aldrig haft det förut, så kan va roligt med lite nytt. Kände för att ha med LIL' BABUSTYLE istället för mitt riktiga namn i denna header, då jag oftast känns igen med just det här namnet. 
 
Ska fixa lite mer med designen framöver. Tänkte bland annat ändra bakgrundsfärg och typsnitt. Den här lila bakgrunden är bara tillfällig. Ska göra om när jag får tid och har ork. Så, vad tycker ni om den nya headern?

Såå söta!


Hajar har alltid varit mitt favoritdjur, tycker de är så söta och häftiga! Skiter i vad alla andra säger om dem, de är inte så farliga som alla säger. Men jag bara älskar den här bilden, hur söta är de inte? Haha! 

Dejt med The Mentalist ikväll

Ska skynda mig att hoppa in i duschen nu och sen fixa i ordning lite fruktsallad innan jag myser ner mig i sängen för att titta på The Mentalist som börjar strax. En av de bästa serierna någonsin! Vilken är er en av era favoritserier?

Nytt från Gömda Juveler Fashion

Kom precis på att jag har några plagg från Gömda Juveler Fashion som jag inte har hunnit visa er än. Jag vet att det är uppskattat när jag visar upp nya plagg i bloggen, så därför tänker jag fortsätta med det. Det har dock varit mycket tid med jobbsök och annat den sista tiden så jag har inte riktigt hunnit med, men i helgen passade jag på att fota bland annat den här snygga tunikan som jag ville visa er! Eftersom jag själv inte använder tunikor så gav jag den till min syster. Hon trivs inte så bra framför kameran, men var ändå snäll och ställde upp som modell och jag tycker att den sitter riktigt bra på henne! Gillar att den är så tjejig, skulle passa bra att ha på krogen eller nattklubben. Kan försöka visa er fler plagg den här veckan!
 
För er som inte vet så är Gömda Juveler Fashion en modebutik på nätet som säljer massor av unika och snygga kläder till riktigt bra priser. De har alltid rea och har en helt underbar personal som ständigt har igång tävlingar på deras Facebooksida. Jag har sagt det förut och jag säger det igen - helt klart min favoritbutik när det gäller kläder! 
 
Vill också påminna er om att ni får hela 250kr rabatt om ni anger koden BERGLUNDTHERESE i kassan när ni handlar för minst 800kr. Vilket betyder att om ni shoppar för 800kr så betalar ni endast 550kr, hur nice!?

You can't fix yourself by breaking someone else

God morgon! Minns ni när jag skulle färga håret från blond till lite mörkare blond men blev brun i håret istället? Mm, igår skulle jag göra blonda slingor, men resultatet blev att jag är typ blond med bruna slingor, hahaha! Kan verkligen inte slinga håret själv.. Aja, nu är jag ju blond som jag ville från början, men jag började gilla min bruna hårfärg ju... Vilka seriösa problem jag har..
 
Nu till nåt helt annat! Idag är det första dagen på mitt nya liv. Idag börjar utmaningen som går ut på att jag ska hålla mig ifrån godis och onyttigheter i 50 dagar. Straffet om man imsslyckas här hårt, så det har jag inte råd med, så nu kööööör vi! Startar den här dagen med en supergod smoothie till frukost, sen ska jag ta med mig Bebis ut på en långpromenad. Resten av dagen går ut på att söka jobb och fixa med den nya bloggdesignen. 

True...You could think I'm wrong, but that's no reason to stop thinking

 
Den här kvällen tänker jag slinga håret och därefter mysa ner mig i min teddy-tröja framför tv'n med en god fruktsallad. Tänkte skissa på några idéer inför min kommande header, funderar även på att fixa om designen lite framöver, känner att det är dags för lite nytt. Men ikväll ska jag bara ta det lugnt, för i morgon börjar allvaret igen. Träning och jobbsök står på schemat. 

Ett brev till Jimmie

 
Dekan om låten: "För oss som vägrar acceptera Sverigedemokraternas ideologi och för oss som tror på dialog samtidigt. Vad partiprogrammet än säger så är det faktiskt människorna i partiet som tyvärr ofta visat sig vara rasister och nazister som styr partiet. För oss som tänker agera och vägrar ha partier i riksdagen som kallar tjejer för hora. Sverige är något "vi invandrare" ofta är stolta över och landet har gett oss mycket här i livet gott folk, låt inte SD lura er att vi tycker annat. Allt är svart på vitt, sök fakta och ni hittar svar! Jag tror inte på att nån av er som valt att rösta på SD är dumma eller elaka, jag tror bara att ni behöver saken från min perspektiv också, från vår synvinkel också!

Här har ni mitt brev till mannen längst fram i partiet, gillar du budskapet, låt det då bli ditt brev med, sprid vidare till dina vänner."
 
Jag tycker Dekan har gjort ett riktigt bra jobb med att skriva den här låten. För att förstå en människas liv måste du ha genomgått samma sak. Här berättar Dekan om sin uppväxt och vad Sverige har gett honom. Han och många, många andra invandrare tycker om Sverige och det vi gör, men Sverigedemokraterna vägrar se det från en annan synvinkel än att de är otacksamma och förstör vårt samhälle. Jag hoppas att alla ni där ute som tänker rösta i valet i år tänker en extra gång innan ni röstar.
Tack Dekan för ett riktigt bra budskap och en riktigt bra låt!

Q/A - Min sjukdom och hur den har påverkat mig

Q: Hej, läser i din header att du har kronisk daglig huvudvärk.. Vet man vad det beror på? Jag har nämligen likadant.. Har huvudvärk precis varje dag, dygnet runt. Har varit hos läkare som säger att det är spänningshuvudvärk, men jag har haft såhär i över 10 (är närmare 15 år nu) år och jag tror knappast att jag går runt med spänningshuvudvärk så länge. Alla värden ser bra ut, så jag vet inte vad jag ska göra längre.. 
 
 
A: Hej! Ja, det stämmer att jag har diagnosen Kronisk Daglig Huvudvärk. Egentligen vet inte läkarna vad just Kronisk Daglig Huvudvärk är då det innefattar väldigt mycket, så olika läkare kan säga olika saker. Kronisk Daglig Huvudvärk är en vanlig diagnos, man brukar få den när man samlar en grupp av diagnoser. De vanligaste är kronisk huvudvärk, kronisk migrän, spänningshuvudvärk och läkemedelsöveranvändning. Jag är en av de som har kronisk huvudvärk, kronisk migrän och spänningshuvudvärk. Tidigare även läkemedelsöveranvändning då jag missbrukade tabletter. För att få denna diagnos så ska man ha daglig huvudvärk minst 15 gånger i månaden i 6 månader. Jag har den svåra typen av Kronisk Daglig Huvudvärk med inslag av migränanfall och spänningshuvudvärk. Det innebär att jag har ont 24 timmar om dygnet alla dagar i veckan. Den kallas också Ny Daglig Huvudvärk, då denna är okänd för läkare som inte vet vad det kommer ifrån och varför man har ont alla dagar. 
MIN BAKGRUND
Mina läkare som jag har haft tror att det har med stress att göra. Jag fick min sjukdom - som i början bara var migrän - när jag var 13 år. Tidigare hade jag aldrig haft migrän, men under ett helt år fick jag 5 migränanfall i veckan som bestod av extrem huvudvärk, illamående, yrsel och ljus- och ljuskänslighet. Först efter några månader tog jag kontakt med läkare. Blev tillsagd att jag stressade för mycket och att det hela var spänningshuvudvärk. Fick då också migräntabletter som då var 12 tabletter jag skulle ta dagligen: förebyggande, mot smärta och under ett anfall. Dessa hjälpte bara i några månader så jag fick sluta med dem. Då började min läkare utesluta migrän eftersom tabletterna inte hjälpte.
 
Anfallen upphörde men huvudvärken fanns där. Det kändes inte som migrän. Det var bara en ihållande huvudvärk som satt på olika delar av huvudet, oftast bak. Jag var hemma mycket från skolan och hade ungefär 90% frånvaro under två års tid. Ingen fanns där och lyssnade. Tillslut var jag tvungen att vara i skolan även när jag fick ett migränanfall. Det fanns ingen som brydde sig. Ingen som visste att jag skulle få leva med det här resten av mitt liv. Tiden gick och det blev bättre. Jag började hos en sjukgymnast, men det hjälpte inte. Jag skaffade glasögon, men det hjälpte inte. Vi testade allt, men allt var negativt. De hittade inga fel överhuvudtaget, så vi blev kvar på att jag var spänd och stressad. Det är jag än idag.
 
Jag fick svåra anfall med andningssvårigheter, åkte in till akuten, tog LP, gjorde EEG och sömnregistrering. Allt var fint. Inget var fel. De letade även efter en tumör de trodde jag hade fått i hjärnan då jag fått ett anfall som tydde på det. Så idag tror min nuvarande läkare att det beror på stress och oro mest. Även ångest och panik tror de har med sjukdomen att göra.
 
Det finns många saker jag inte kan göra. Jag kan inte anstränga mig (inte ens springa till bussen), inte äta vad jag vill, inte dricka vad jag vill. Kan inte göra saker när jag vill eller vart jag vill. Mitt liv har blivit oerhört begränsat sen jag fick min sjukdom. Men det är något jag måste acceptera. Jag vet idag att min sjukdom är kronisk och inte går att bota, men den går att lindra med tabletter (de har dock inte uppfunnit tabletter mot själva sjukdomen som ska hjälpa), sjukgymnastik, akupunktur, lätt träning, rätt kost osv. Dock är tabletterna det enda som hjälper för mig.
 
Jag har sen början fått höra att jag bara vill ha uppmärksamhet, att inget är fel på mig. Idag, 6 år senare, har jag en sjukdom jag alltid kommer leva med, som alltid kommer finnas där. Jag kan inte söka vilket jobb jag vill, för jag kan inte göra samma sak hela tiden, jag kan inte anstränga mig, inte sitta vid datorn under en längre tid, inte vara bland mycket folk osv. Men jag har accepterat det.
SVAR PÅ DIN FRÅGA:
 Det kan vara så att du har spänningshuvudvärk, för det är ingenting som bara går över, man måste träna bort det. Jag har haft spänningshuvudvärk i 6 år och mycket av huvudvärken jag har är just spänningshuvudvärk. Det jag tycker du ska göra är att ta kontakt med din läkare, be om att få göra en EEG, sömnregistrering och andra tester. Det är bättre att vara på den säkra sidan. Be om att få tabletter som hjälper. Jag själv tar Citodon, Pinex och Saroten, men har också migräntabletter och tidigare tagit diclofenac. Citodon är inte mot huvudvärk egentligen, men den hjälper för MIG. Saroten är antidepressiva som ska lugna ner mig, men det pågår studier om att den också ska hjälpa mot kronisk huvudvärk på lång sikt. Så om 5-10 år kanske de har uppfunnit en medicin som hjälper mot just den här sjukdomen. 
 
Jag har varit i din situation, det är hemskt att se att alla värden ser bra ut. Hoppet rinner ut och man känner sig misslyckad och värdelös. Man undrar varför det händer just en själv och varför allting ser bra ut när det inte är bra. Men ge inte upp! För mig är det redan försent, men för dig är det inte det. Ta kontakt med din läkare och be dem göra fler tester, gå hos en sjukgymnast, träna lätt. Undvik att äta fisk, mörk choklad, ost, kryddor, plommon och banan. Undvik dricka citronvatten, vin och alkohol. Det KAN hjälpa. Det hjälpte mig i någon månad, men sen slutade det hjälpa. Lider du av t.ex. panik, ångest, panikångest, depression eller annan sjukdom, så kan det ha med huvudvärken att göra. Så kolla upp allting, ge inte upp! 
 
Jag hoppas du fick svar på din fråga även om inlägget blev långt! Jag hoppas med hela mitt hjärta att du får den hjälp du behöver och att de snart hittar en lösning. Oss emellan så vet jag hur hemskt det här är, det är hemskt när ingen förstår, när ingen vill eller kan hjälpa. Men behöver du prata, hör av dig till mig. Jag ska göra allt jag kan för att du inte ska behöva få det som jag!
 
 

Myskväll med glass & kakor

Hämtade ut en liten gåva på ICA förut och det här är vad jag tänker gotta mig med ikväll framför någon bra film. Enda positiva saken med bitchvecka är att man kan äta hur mycket som helst utan att få dåligt samvete, haha.
 
I morgon kl 10:00 kommer det upp ett långt inlägg om min sjukdom. Fick en fråga tidigare idag och självklart gör jag ett inlägg om det; vad det är för något, vad jag tar för mediciner, hur länge jag haft den, hur jag fick den och hur länge jag kommer ha den. Så är ni intresserade av att veta om min sjukdom så glöm inte kika in!

Öppet brev till bitchveckan

Skulle vilja inleda detta inlägg med att säga några ord till bitchveckan som valt att besöka mig idag; för det första så är du inte ett dugg välkommen och för det andra så orsakar du en jävla massa smärta. Ge fan i det! Och när jag ändå håller på så kan jag väl be dig att sluta göra mig sugen på exakt allting, särskilt saker jag inte tycker om, t.ex. kladdkaka. Du kan behålla det för dig själv! Vissa här försöker faktiskt bli nyttig och sluta med alla godsaker och fet mat, varför måste du vara emot mig hela tiden? Kan du inte visa lite medkänsla? VA!? Vill avsluta detta fina meddelande med att jag vill göra slut med dig, för det här funkar inte. Vi har hållt ihop alldeles för länge nu, och jag trivs inte i ditt sällskap. Med vänlig hälsning, en irriterad och onöjd person. 
 
Såå nu kan jag prata mer er där ute istället. Tänkte skriva god morgon men ändrade mig lika snabbt. Så tja! Eller något. Usch, fyser ihjäl! Har varit ute på ett fotojobb och kom precis hem. Har en jävla mensvärk och ett dåligt humör. Tänker från och med denna stund spendera resten av dagen under täcket med glass (jaaaa, jag vet att det inte hjälper att äta glass när man fryser) och varma koppen (men detta kommer göra susen!) och bara titta på serier och film i min ensamhet. Och tycka synd om mig själv. Det får man den här tiden i månaden. Och dessutom är det min bästa egenskap. Vilket sammanträffande.

You want to believe, don't you?

I don't think you're looking for someone to prove you right. I think you're looking for someone to prove you wrong, to give you hope. You want to believe, don't you? 

Nyårsaftons fyrverkerier {2013} #1

Mina mål och delmål 2014

Äta nyttigt och träna regelbundet.
Jag kommer att köra en utmaning tillsammans med min mamma. Vi ska vara utan onyttigheter i 50 dagar. Förlorar man så är man skyldig den andre pengar, vinner båda så får man unna sig någonting tillsammans. Detta eftersom enda grejen som funkar för mig är utmaning eller muta. Ang träningen så ska jag försöka träna regelbundet så att jag en dag kan träna hårt utan att få ett anfall efteråt. Jag ska träna genom situps, powerwalks, långsamma promenader och zumba. Jag kommer öka allt eftersom. Jag måste träna för att kunna hantera min sjukdom bättre. Utmaningen börjar på måndag, 6 januari. 
 
Spara pengar till viktigare saker.
Jag är en person som inte kan spara pengar. Jag slösar på allt, oavsett om jag vill ha det eller inte. Jag är väldigt bra på att lägga pengar på linnen bland annat. Men nu ska jag spara pengar så jag kan unna mig bättre saker. Jag ska först och främst spara pengar så att jag kan köpa en ny mobil och köpa mig ett nytt gymkort. 
 
Lära mig dricka mycket vatten.
Jag har aldrig tyckt om vatten och på sommaren dricker jag max två glas om dagen. Det är alldeles för lite! Jag vet att min huvudvärk blir svårare när jag knappt dricker någonting, så jag ska försöka dricka minst en liter per dag. Jag kommer dock börja med kanske fyra glas om dagen och sen öka när det flyter på. 
 
Hitta ett jobb som passar mig.
Jag har varit arbetslös i över ett halvår, för många kanske det inte är så länge, men för mig är det alldeles för länge. Jag bor fortfarande hemma men betalar min egen mat, räkningar, mediciner och allt annat som behövs. På grund av min sjukdom passar inte alla jobb mig, men jag ska försöka hitta ett jobb som jag trivs på och som jag tror att jag kan klara av. Att få jobb i dagens läge är riktigt svårt, det är många arbetslösa och ont om lediga jobb. Men jag ska kämpa på!
 
Få 700+ följare på Instagram. 
Jag använder Instagram dagligen och lägger upp bilder varje dag. Under varje bild finns oftast ett bra citat. Lägger upp bilder på citat också, men också andra fina bilder. Jag vill nå ut till så många som möjligt helt enkelt. Vill Ni hjälpa mig? Följ lilbabustyle på Instagram, och som tack så följer jag er tillbaka! {Glöm inte berätta att du följer mig så jag kan följa dig tillbaka}

Wrong is wrong, no matter who does it or who says it

God kväll! Vaknade med feber i morse, men tvingade mig ändå iväg till work for you. Slutade runt 12, åkte hem och bäddade ner mig framför serie, men somnade. Sov i några timmar innan jag vaknade av en extrem huvudvärk. Fuck vad det gör ont! Jag måste lära mig att jag inte får sova under dagen, då huvudvärken alltid är hundra gånger värre efter jag sovit. Det är därför jag alltid vaknar med huvudvärk på morgonen...Nu ska jag bädda ner mig under täcket och titta på tv, väntar på att The Mentalist ska börja. Har laddat upp med fruktsallad, varma koppen och massa glass. Nu jävlar ska jag bli frisk!!

Tingshuset på nyårsafton

Ber om ursäkt för halvkassa bilder, hade inget stativ och bildernas kvalitet försämras sjukt mycket i gif-format. 
Här ovan ser ni hur tingshuset i Karlstad ser ut på nyårsafton. Det brukar se ut såhär varje år. Tycker det är riktigt coolt faktiskt! Älskar den rosa färgen, och jag gillar att det är olika mönster. Den riktiga färgen på tingshuset är ljusgult. Har staden ni bor i också något speciellt vid någon tidpunkt varje år? :)

Vinnaren av presentkortet på Gömda Juveler Fashion

Vinnaren av ett presentkort värde 200kr på Gömda Juveler Fashion är Ida! Grattis till dig! Du kommer att kontaktas via mejl inom kort, förmodligen idag eller i morgon. Håll utkik i skräpposten ifall mejlet hamnar där!
 
Ett stort tack till Gömda Juveler Fashion som sponsrade denna tävling och tack till alla som deltog! Ni som inte vann men som vill shoppa loss på deras hemsida, så kan ni skriva in BERGLUNDTHERESE i kassan så får ni 250kr rabatt när ni handlar för minst 800kr. Just nu har de en stor rea och får in nyheter varje dag!

Q/A - Hur man gör bilarna till ljusa streck (eller något)

 
Q: Hej :) hur gör man för att få ljuset av en bil osv som på din andra bild :D? Kram
 
A: Kul att du ställer den frågan! Jag ska försöka förklara så bra jag kan. För att kunna få med bilens fart (så att det blir som strecken på bilden) så behöver du ha en längre slutartid på kameran. När jag tog den här bilden så hade jag F/3.5 (bländartal), slutartid 2.5 sek och ISO 400. För att kunna utföra detta bör man ha kameran på något stadigt, exempelvis ett stativ. 
 
Beroende på hur mörkt det är ute och vad som finns som ljuskälla så kan man pröva lite olika inställningar. Man bör inte ha lång slutartid och stor bländaröppning då bilden lär bli överexponerad (det kommer för mycket ljus i bilden och den blir mest vit). Sen beror det på vad man har för kamera och objektiv. Här ovan har jag använt mig av Nikon D3000 och standardobjektiv 18-55mm. 
 
Hoppas du fick svar på din fråga! Är det någon som undrar fler saker eller som inte riktigt förstår (jag suger på att förklara) så kommentera detta inlägg så ska jag försöka förklara ännu bättre!
 
{hahaha, ursäkta rubriken, men jag visste inte hur jag skulle skriva...}

New year's eve 2013

Här ovan satte jag ihop ett collage som samanfattar min nyår. God mat, spel, musik och härliga människor. Kunde inte haft en bättre nyår!  Bilder på fyrverkerierna kommer upp i ett inlägg imorgon, så håll utkik! 

Chapter 2014, page 1 of 365

God morgon på er! Jag hade en supermysig nyår med mina fina vänner. Vi lagade tacos, spelade spel, tog massor av bilder, lyssnade på musik och hade det allmänt trevligt. Sen vid 23-tiden drog vi ner till stan och tittade på fyrverkerierna som firade in det nya året. Som många vet så är jag livrädd för raketer då jag blev attackerad när jag var mindre, så det var rena självmordet att åka ner till stan för att fira in det nya året. Men trots det så var det ändå en av mina bästa nyår! 
 
Idag mår jag dock lite sämre. Har febervärk i hela kroppen och halsen gör sjukt ont. Så idag blir det att ligga under täcket och titta på filmer och serier, äta mycket fruktsallad, dricka te och vila upp mig. Tänkte kika igenom bilderna från igår och lägga upp här sen, efterfrågan på bilder i min vardag har varit stor, så varför inte, heh.