Idag är det din dag...

It's been a long day without you, my friend. And I'll tell you all about it when I see you again.
We've come a long way from where we began, I'll tell you all about it when I see you again
 
Älskade du... Idag är det din dag. Idag skulle du ha fyllt 14 år. Min allra bästaste vän. Det går inte en dag utan att jag tänker på dig. Det har gått nästan 4 år och jag saknar dig lika mycket nu som då. Det gör ont i mig att veta att du aldrig kommer tillbaka. 4 år har gått och jag kan fortfarande inte förstå det. Men idag är det din, och bara din dag. Grattis på födelsedagen älskade du och hoppas du har en bra födelsedag där uppe i himlen. ♥

Bli veckans muffins #9

Efter ett alldeles för långt uppehåll så kör vi igång igen!
 
Den här bloggtävlingen har varit väldigt uppskattad och för att göra den lite roligare så gör vi så att fler deltagare blir fler vinnare. Vi väljer alltid två vinnare, men får vi 30 deltagare så dras tre vinnare, 40 deltagare blir 4 vinnare osv. Låter det bra?
_____________________________________________________________________________________________________
 
Klicka här för att komma till Kaffehörnans blogg.
Tävlingen avslutas lördag 2/5 kl. 22:00
Vinnarna presenteras kort efter avslutat datum.
 
KOMMENTARER SOM INTE HÖR TILL INLÄGGET HÄNVISAS TILL ETT ANNAT INLÄGG!

-

Några headers jag haft genom mina år som bloggare

 
 
Jag satt och tittade igenom lite headers jag har haft och gjort under tiden jag bloggat. Här ovan ser ni några få av alla mina headers jag har haft. Ni som har följt bloggen ett tag vet att jag byter header (och ibland design) rätt ofta. Jag gillar att titta igenom saker jag har gjort. Vissa är jag ganska nöjd med medan vissa är helt katastrofala. Nu brukar jag tänka "Hur fan tänkte jag när jag gjorde så där?!" Jag kommer snart att byta design och header igen, förvånade? haha.
 
Det märks att jag gillar enkla headers med inte allt för mycket på. Den stilen kör jag på fortfarande. Jag har kommit långt när det gäller design, men jag ser också att jag försökte mer i början, t.ex. i tredje headern här ovanför där jag gjorde filmremsan.. Kan bero på att jag hade lite mer tid över till det då.

It's been a long way without you my friend

 

Mys vid vattnet

Underbart väder

Idag har det varit så sjukt fint väder, älskar't! Min migrän gillar det inte, men med solglasögon och inte allt för mycket vistelse i solen så går det ganska bra. Jag hade en bra dag på praktiken också, och fick dessutom sluta en hel timme tidigare. Klagar inte! Nu har jag precis käkat en god sallad och ska nu ut i solen och spela kubb med Tahiri och några andra. Najst!
 
Och så vill jag tacka er så hemskt mycket för alla fina kommentarer ni skriver! Vad kul att det var så många som gillade min redigering på bilderna i inlägget under. Glöm inte att också gilla inläggen så jag vet vilka inlägg ni uppskattar. Det vore toppen!

Före & efter

Jag brukar aldrig lägga ut orginalbilder på bloggen, men jag har märkt att ni gillar att se hur bilderna är före och efter redigering. Så varsågod. Inlägget med bilderna hittar ni häääär Bilderna får sämre kvalitet när det är GIF, så ber om ursäkt för det. Klicka er in på inlägget för att se bilderna i riktigt kvalitet.

Having a chronic illness is hard (repost)

"Sluta vara så negativ, var glad och positiv istället!"
Jag försöker! Varenda dag är en kamp för mig, varenda dag måste jag försöka vara en person som andra kan stå ut med. Du tycker att jag är negativ hela tiden, att jag aldrig ser något positivt och att jag ständigt är på dåligt humör, och på så sätt är jag en person som inte är annat än problem. Men prova själv att känna smärta 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året. Prova själv att orka leva med smärta som aldrig försvinner, samtidigt som du ska vara glad och positiv hela tiden. Berätta därefter för mig om du är rätt person att döma mig. 

"Sluta oroa dig hela tiden och ta det som det kommer istället!"
Om jag kunde så skulle jag. Tror du på riktigt att jag har valt att oroa mig över allting? Att jag har valt att ständigt vara orolig och inte kan njuta av livet? Min sjukdom har tagit över mitt liv och det är den som bestämmer när den väljer att slå till. Jag kan få ett anfall när som helst, jag kan få bieffekter av mina medicner när som helst. Har du någonsin legat ner och samtidigt känt att du bara vill falla ihop? Det är så det känns att leva med kronisk smärta. Varje minut är en kamp och jag har svårt för att planera saker med andra och se fram emot det. För jag är rädd för att få ett anfall eller ha en riktigt dålig dag den dagen vi planerat att göra någon. Har du någonsin känt att allt hänger på dig? Att den enda som kan förstöra det du och dina vänner planerat är du? Att dina vänner är väldigt besvikna även om de inte berättar det?

"Det är lugnt, jag orkar med dig!"
Jag vill inte vara med någon som orkar med mig, utan någon som vill vara med mig. Ja, jag behöver någon som orkar stå ut med mig, men jag vill inte att den personen ska behöva göra det för att den måste, utan för att den vill vara med mig. Det är en stor skillnad. Jag vill inte behöva känna att jag är en belastning för dig. Jag vill inte behöva känna att du är trött på att jag är på dåligt humör fast du hela tiden försöker dölja det. Tro mig, jag är nog trött på mig själv och min sjukdom, så jag behöver inte dig till det. Däremot måste du har enormt stort tålamod och kunna hantera mig i alla situationer. För tålamod är något jag inte har.
 
"Jag tycker synd om dig och jag tänker på dig när jag har ont i huvudet"
Men vad kul att jag står i centrum i ditt liv. Jag har aldrig bett dig om att tycka synd om mig. Din huvudvärk och min huvudvärk är inte samma sak, så sluta jämföra. Jag har 5 olika sorters huvudvärk, så du får gärna vara mer specifik om du ska prata om din huvudvärk och säga att du tänker på mig, att jag har det värre. 

"Men har du inga mediciner som hjälper?"
Jo, jag har mediciner. Och de hjälper en del, men de kan inte bota mig. Min sjukdom är kronisk. Den går inte bort. Jag kommer få leva med mediciner resten av mitt liv. Mediciner som egentligen inte är till för att lindra huvudvärk. Ironiskt, eller hur?

"Men du ser ju ut att må bra!"
Ja, men har du hört talas om smärta som inte syns utanpå? Jag har ont hela tiden, ibland är det mildare och ibland extremt. Har du brutit benet, haltar du och blöder du så syns din smärta. Har du ont i huvudet, ont i magen eller någon annanstans inne i kroppen så syns det inte utanpå på alla gånger. Så säg mig, är du rätt person att döma om man mår bra eller inte?

"Jag kan ta hand om dig!"
Jag är inte så säker på det. Vet du ens vad du ger dig in på? Vet du hur mycket jag egentligen kräver? Jag ligger ofta vaken långt in på natten med extrem smärta. När jag väl somnar så blir det inte länge. Jag känner mig aldrig utvilad längre. Om jag bara kunde sova en hel natt, utan komplikationer, så kanske dagen skulle kunna bli lite, lite enklare. Jag blir arg, frustrerad, ledsen, panikslagen, hopplös och det kan komma exakt när som helst på dygnet. Jag kan vara glad och må bra ena stunden, och det kan övergå till någonting helt annat på en sekund. Jag är ingen lätt människa att vara med. Jag kan vara det bästa som har hänt dig, men också det absolut värsta. Du kommer känna dig hjälplös i många fall, du kommer må dåligt över att inte kunna hjälpa mig. Du kommer få se mig gå igenom alla perioder utan att du kan göra någonting. Du kommer önska i många fall att du aldrig hade lärt känna mig.
 
Du kanske kan ta hand om mig ett tag, kanske några månader, om ens det. Men vad händer när du inte har krafterna kvar? När du helt plötsligt ger upp mig helt och hållet? När du lämnar mig där helt ensam? Vad händer när du inte längre orkar med mina anfall och mina dåliga stunder? För vi vet att ingen klarar av att vara stark hur länge som helst, någon gång faller vi och det kan förändra allt.
 
Så, innan du dömer mig, och innan du bestämmer dig för att lära känna mig och bli en del av mitt liv, så tänk till riktigt ordentligt, och ställ dig frågan: Vill jag verkligen ge mig in i det här?

Det är så logiskt, alla fattar utom du

Dags för dop

Älskar mobilkameran, så underbart fin kvalitet på bilderna.

Jag vill börja inlägget med att tacka er för alla fina kommentarer jag fick i inlägget under. Kul att höra att ni gillar bilderna! Idag ska jag på dop och det är lillkillen på bilderna i inlägget under som ska döpas. Ska bli kul! Kommer nog bli en riktigt bra dag!

The love of a family is life´s greatest blessing

Här är några bilder från gårdagens fotografering. Har suttit hela eftermiddagen och kvällen med de här bilderna, kan inte bestämma mig för hur jag ska redigera dem... Jag vet inte vad jag tycker om den här redigeringen. Rätt simpel, men ändå inte något jag brukar göra. Helt ärligt är jag osäker på om jag vågar lägga upp bilderna då jag inte vet vad jag tycker om dem... Men å andra sidan blir jag aldrig nöjd ändå...
 
Vad tycker ni?

Sneak peak på gårdagens fotografering

Igår kväll var jag ute en sväng och fotade min vän och hennes lilla familj. Det var ett tag sen jag fotade porträtt och jag är inte helt nöjd med bilderna, men det var riktigt kul att fota. Nu sitter jag och försöker gå igenom alla bilder och redigera några som förmodligen dyker upp här lite senare.
 
UPDATE: Jag har börjat lite smått med redigeringarna, men jag är osäker på om jag ska köra säkert kort (en vanlig redigering som man brukar göra) eller om jag ska fördjupa det lite och göra så det "händer mer" i bilden? Beslutsångest!!! Vet inte om jag vågar lägga upp bilderna...

Before I die... #10

 

Önskar er alla en glad påsk!

Mitt fina påskägg jag fick av mina föräldrar.

Dear future husband, listen to this

Life means struggle

Jag mår lite bättre nu än sist jag skrev, men jag är fortfarande väldigt trött. Vissa dagar är bättre än andra. Idag är det bland annat en bra dag. Idag har jag klarat av en månad på praktiken, vilket innebär att idag skulle ha varit min sista dag där - men jag fick ju förlängt till sista maj, vilket jag är väldigt glad för. Jag har fått utmaningar, jag har fått beröm för mitt arbete och jag lär känna var och en av hundarna lite bättre varje dag. Jag trivs bättre och bättre hela tiden. Till och med huvudvärken klarar av den här praktiken, trots allt ljud från hundarna. Ska berätta mer om det i ett annat inlägg.

Mamma och pappa är på påskbord, så jag är hemma och passar Bebis. Som vanligt bryr han sig inte, om jag inte har godis. Ska strax hoppa in i duschen, sen blir det mys framför tvn och mumsa på min rostbiffbaguette som ligger och väntar på att bli uppäten... Jag dööööör så gott det är. Bästa som finns!

True story...