5 things you should know about chronic pain

I det här inlägget tänkte jag ta upp 5 punkter som kan vara bra att veta för personer runt omkring den som lider av kronisk smärta. Punkterna varierar från sjukdom till sjukdom och det behöver inte stämma in på exakt allt.
 
♣ Att leva med smärta är utmattande. Du kanske inte har tänkt på det eller resonerat kring det, men smärtan gör en riktigt utmattad. Det drar ner energin till botten. Det kan jämföras med att du har influensa känner dig levande död, ungefär så känns det att känna smärta hela tiden.
 
♣ Smärtan gör att man inte får sova ordentligt. Du kan tänka som så att efter en lång dag med konstant smärta så måste det vara så skönt att kunna gå och lägga sig och sova på kvällen. Dessvärre är det mer av en dröm. Smärtan tar inte slut där. Den fortsätter finnas där, även på natten.
 
♣ Smärtan gör dig frustrerad och lättirriterad. Det ligger en sanning i att vi med kronisk smärta ofta är lättirriterade och blir frustrerade eller sura väldigt lätt, vilket kan vara riktigt tråkigt för de personer man umgås med. Men vi är inte sura för att vi vill det. Det finns en anledning till varför vi är det och det är smärtan.
 
♣ Smärtan gör att det är hopplöst att kunna koncentrera sig ofta. Många personer som lever med en kronisk sjukdom kämpar för livet varje dag, kämpar så hårt att det är svårt att föreställa sig - bara för att kunna göra det normala, så som att kliva upp ur sängen, klä på sig och kanske fixa ärenden. De försöker undvika att visa tecken på smärta för att kunna leva ett sådant normalt liv som möjligt. Men ibland är det inte så enkelt.
 
♣ Smärtan förstör ditt självförtroende och din självkänsla. I många stunder känner du dig totalt misslyckad och värdelös. Och den största anledningen till det är att du inte kan göra saker när du vill, planera saker eller se fram emot saker. Och hur hårt du än försöker så verkar alla blir sura eller ledsna på dig för att du inte gör din del.


Henrietta Nylund    •     •   http://ettass.blogg.se/

Det där visste jag inte faktiskt!

Svar: Nu vet du! :)
LIL' BABUSTYLE

Sara    •     •   http://www.baakochmaat.blogg.se

Vilket bra inlägg ! Inte allt detta man tänker på så bra att man får lite koll på dig :) <3

Svar: Kul att du gillar inlägget!
LIL' BABUSTYLE

Kimmey ~ Kung varje dag    •     •   http://bimbolie.blogg.se

Åh va jobbigt det låter!

Svar: Kan vara för att det är jobbigt.
LIL' BABUSTYLE

Amanda♥    •     •   http://amandaforsman.blo.gg

Intressant inlägg!

Svar: Kul att du tycker det!
LIL' BABUSTYLE


Kom ihåg mig?